Friss hírek

A Renault elnökén múlik a Red Bull sorsa

Cyril Abiteboul, a Renault Sport F1 ügyvezetője elárulta, az, hogy jövőre is adnak-e motort a Red Bull csapatának, elsősorban attól függ, hogy szeretnének-e egyáltalán a Forma-1-ben maradni a jövőben.


Cyril Abiteboul, a Renault Sport F1 ügyvezetője elárulta, az, hogy jövőre is adnak-e motort a Red Bull csapatának, elsősorban attól függ, hogy szeretnének-e egyáltalán a Forma-1-ben maradni a jövőben.

A Mexikói Nagydíj után keltek szárnyra olyan hírek, melyek szerint a Renault elnöke, Carlos Ghosn dönthet úgy, a Red Bull csapata 2016-ban is a francia gyártó erőforrásait használhatja a száguldó cirkuszban – akár jelöletlenül.

Hirdetés
 

Bár az osztrák istállót egyre jobban szorítja az idő, a Renault-nál egyelőre nem ez, hanem a gyártó hosszabb távú F1-es stratégiája élvez prioritást – magyarán, hogy szeretne egyáltalán a királykategóriában tevékenykedni a következő években.

Carlos Ghosn hamarosan kimondhatja a végső szót arra vonatkozóan, hogy a Renault gyári csapatként visszatér az F1-be a Lotus felvásárlásával – melyre egyébként már hetekkel ezelőtt szándéknyilatkozatot írtak alá a felek.

„Azt gondolom, azt elmondhatjuk, hogy a Red Bull talált egy megoldást. Meg fogjuk majd erősíteni, hogy ez mennyiben érinti a Renault-t, de először is saját F1-es részvételünkről fogunk dönteni” – mondta Cyril Abitebou, a Renault Sport ügyvezetője.

„Márpedig az F1-es szerepvállalásunk, illetve az ezzel kapcsolatos bejelentés nem a Red Bull-lal kezdődik, mert világossá tettük, hogy már nem akarunk motorbeszállítók lenni.”

„Szóval először arról döntünk, hogy mit is akarunk csinálni az F1-ben. Hogy ez mivel jár együtt, és hogy mit fogunk csinálni a Lotusszal, majd természetesen a Red Bull – Toro Rosso párossal.”

„No és persze, hogy mi lesz a Renault-hoz kapcsolódó partnerekkel, például a Totallal vagy az Infinitivel. Tudom, hogy vannak spekulációk erre vonatkozólag, de a végső döntést az ügyvezetőnk hozza majd.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull valóban a Renault jelöletlen V6-osait használhatja-e jövőre, Abiteboul hozzátette: „Ha motort adunk a Red Bullnak, az csak azért lesz, mert értelmét látjuk a jövőre nézve.”

„Én tényleg arra ösztönzök mindenkit, hogy előre tekintsen, ahelyett, hogy visszafelé nézegetne, de tény, hogy történtek dolgok a múltban, főleg a Red Bull és a Renault között, ami egy kicsit felzaklat mindenkit.”

„Meg tudom érteni, hogy a Red Bull kritizál egy terméket. Néhányan nem értik meg ezt sem, de én igen. Kritizálhatnak engem, a technikai csoportot, amit vezetek, de ha csak egyszerűen a brandet kritizálják, az nem elfogadható.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Renault elnökén múlik a Red Bull sorsa
Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell
Russell tárgyalást kezdeményez az FIA-val a büntetések miatt
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!