A Renault értetlenül áll Kubica kiesése előtt - F1VILÁG.HU

A Renault értetlenül áll Kubica kiesése előtt

A Renault istálló csapatfőnöke, Eric Boullier az istálló médiaoldalának nyilatkozva vasárnap elismerte, egyelőre fogalmuk sincs, mi okozta Robert Kubica kiesését a Japán Nagydíjon.


A Renault istálló csapatfőnöke, Eric Boullier az istálló médiaoldalának nyilatkozva vasárnap elismerte, egyelőre fogalmuk sincs, mi okozta Robert Kubica kiesését a Japán Nagydíjon.

Amilyen jól sikerült az időmérő edzés, olyan balul sült el a mai verseny a francia gárda számára: a harmadik helyről rajtolt Robert Kubica ugyan a startnál egy helyet előre lépett, néhány körrel később azonban kiállni kényszerült, miután elhagyta jobb hátsó kerekét.

Csapattársa, Vitaly Petrov még ennél is rosszabbul járt, hiszen rögtön a rajtnál csapta falhoz az R30-as versenygépet, s miután nekiütközött Nico Hülkenberg autójának, a következő versenyen, Koreában öt rajthelyes büntetést kap majd.

Boullier elmondta, természetesen nagyon csalódottak, hiszen szerették volna megmutatni, hogy képesek a futamon is jó tempót diktálni.

„Az időmérőn mutatott rendkívül erős teljesítmény után elég frusztráló, hogy üres kézzel kell távoznunk” – nyilatkozta a szakember.

„Az autó egész hétvégén versenyképes volt és alig vártuk, hogy ezt a versenyen is megmutassuk.”

„Mindkét autó jól jött el a rajttól, utána viszont dupla csalódás ért minket, mivel három kör alatt mindkét versenyzőnk kiesett.”

A csapatfőnök hozzátette, egyelőre nem tudják, mi okozta Kubica kiesését, ám bízik abban, hogy Koreában sikerül visszavágniuk.

„Nem tudjuk pontosan, mi történt Roberttel, de igazán kár érte, mert egész hétvégén rendkívüli módon vezetett, és meggyőződésem, hogy jó eredményt érhettünk volna el. Amit most tehetünk, hogy összeszedjük magunkat és Koreára koncentrálunk, ami mindenki számára új élmény lesz.”

A csapat lengyel versenyzője, Robert Kubica hozzátette, jól sikerült a rajt, ám öröme nem tartott sokáig.

„Jól rajtoltam és sikerült nyerni egy pozíciót, így feljöttem a második helyre” – mondta a fiatal versenyző.

„A második körben aztán a biztonsági autó mögött a gumik melegítése közben majdnem elveszítettem az autót.”

„Arra gondoltam, talán a kardántengellyel van probléma, de kiderült, hogy a kerék okozott gondot. Nem tudom, hogy technikai hiba volt-e, de emiatt nehéz volt követni a biztonsági autót, szóval a pálya szélére húzódtam, ahol elhagytam a kereket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!