Friss hírek

A Renault-főnök elárulta, miért volt annyira frusztrált Ricciardo távozása miatt

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20.
Italian Grand Prix, Friday 4th September 2020. Monza Italy.
A Renault Forma-1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul azt mondja, csapata idei fejlődése a magyarázat arra, miért volt annyira frusztrált, amikor megtudta, hogy Daniel Ricciardo a szezon végén elhagyja az istállót a McLaren kedvéért.

Ricciardo tavaly szerződött a Red Bulltól a Renault-hoz, a páros pedig nagy célokat tűzött ki maga elé. Az első, 2019-es idény viszont igazán kiábrándítóra sikeredett, az ausztrál versenyző pedig még az idei szezont megelőzően bejelentette: 2021-től a McLarennél folytatja Forma-1-es pályafutását.

„Szerintem mindenkinek joga volt frusztráltnak lenni, és én is frusztrált voltam, amikor bejelentették” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke a Motorsport.com című lapnak adott interjúban.

„És legyünk őszinték: éreztem, hogy jönni fog az idei fejlődés, hogy a csapat feljebb lépett, és az autónk jobb lesz. Ráadásul sokkal több minden volt érkezőben, amit ő még ki sem próbálhatott. Én ismertem a számokat, de a probléma az, hogy ezek csupán számok, és tudtam, hogy rengeteg mindent ígértek neki korábban – nemcsak mi, hanem korábbi csapata is.”

„Daniel egy nagyon érzelmektől vezérelt srác, de egyértelműen fejlődött. Nőtt az önbizalma a csapatnál, az autóban, és a kapcsolat közte és a versenymérnöke között nagyon-nagyon erős.”

Abiteboul elárulta, a Ricciardo-esetből megtanulta, időbe telik, mire egy versenyző megveti a lábát egy újabb istállónál.

„Tényleg igaz, hogy amikor versenyzőt cserélsz, egyet visszalépsz, mielőtt előre tudnál lépni” – mondta.

„Ezt látjuk idén, és ha van valami, amit a jövőben szeretnénk, hogy meglegyen, az a stabilitás. Mert az első év mindig egyfajta beruházás a következő évek előtt. Szóval hosszabb távú etapokra lesz szükségünk a versenyzőink tekintetében is, ha előre akarunk lépni.”

Ricciardo helyét jövőre Fernando Alonso veszi át, akivel több éves szerződést kötött a Renault, így legalább 2022 végéig a csapatot erősíti majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!