A Renault gőzerővel dolgozik az F-csatornán

A Renault az egyedüli élcsapat, amely még nem vetette be trükkös hátsó szárnyrendszerét, ám a vezetőség elmondta, hogy dolgoznak az elemen, amit terveik szerint az augusztus végi Belga Nagydíjon bevetnek.A Renault az egyedüli élcsapat, amely még nem vetette be trükkös hátsó szárnyrendszerét, ám a vezetőség elmondta, hogy a háttérben gőzerővel dolgozik az elemen, amit a tervek szerint az augusztus végi Belga Nagydíjon élesben is bevet.

A McLaren találmányát szépen sorban másolták le a nagyok a szezon első felében, ugyanis hamar rájöttek arra, hogy a nagyobb végsebesség elérését szolgáló rendszer használata elengedhetetlen.

Az eszközt azonban koránt sem olyan egyszerű megfelelő működésre bírni, mint azt egyesek gondolták, a Ferrari, a Red Bull, és a Mercedes is rengeteget szenvedett és a mai napig szenved annak használatával.

A Renault éppen ezért választott más stratégiát, és csak a jövő hónapban megrendezésre kerülő Belga Nagydíjon kívánja először bevetni, remélhetőleg már alaposan letesztelt szárnyrendszerét.

„Hamarosan érkezik az F-csatornánk” – erősítette Eric Boillier, csapatfőnök. „Budapest egy nagy leszorítóerőt megkövetelő pálya, így ott nincs szükségünk a rendszerre, ezért talán előtte, de inkább közvetlenül utána fogjuk használni.”

A Renault főmérnöke, Alan Permane is megszólalt az ügyben, és elmondta, hogy véleménye szerint csapata jól döntött, hogy nem sürgette az új elem mielőbbi bevetését, és inkább más területekre fektette a fő hangsúlyt.

A szakember viszont elmondta, hogy sokat vár az F-csatorna bevetésétől, aminek segítségével reményei szerint fel fogják tudni venni a versenyt a bajnokságban előttük álló Mercedesszel, és elhappolhatják előle a konstruktőri negyedik helyet.

„A Ferrarikkal és a Mercedesekkel kellene harcolnunk, azonban jelen pillanatban az élboly mögött állunk” – magyarázta. „Sikerült a Mercedes elé kerülnünk, azonban kiváló munkát végeztek, és nagyon gyorsak voltak Silverstone-ban, ahol ismét elénk kerültek.”

„Egy kicsit többre van szükségünk, és bízom abban, hogy ha bevetjük az F-csatornát, az segíthet. Ez még nem fog megtörténni a következő néhány versenyen, de ez az egyetlen dolog, ami mivel még adósak vagyunk, és ellenfeleink használják.”

„Úgy gondolom, hogy eddig túlszárnyaltuk önmagunkat. Mindent kihoztunk az autóból, és a legtöbb elénk kerülő lehetőségből a versenyeken. Bízom abban, hogy tovább tudjuk folytatni ezt a remek szereplést a szezon hátralévő részében.”

„A győzelemtől eltekintve, célunk az, hogy megverjük a Mercedest és a negyedik helyen végezzünk a konstruktőrök versenyében.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS