A Renault gyári csapata lehet a Toro Rosso

Lapértesülések szerint hamarosan gyári csapattá alakulhat át a jelenleg a Red Bull tulajdonában lévő Toro Rosso! Az olasz kiscsapatot állítólag a jelenleg motorszállítóként tevékenykedő Renault vásárolhatja fel.


Lapértesülések szerint hamarosan gyári csapattá alakulhat át a jelenleg a Red Bull tulajdonában lévő Toro Rosso! Az olasz kiscsapatot állítólag a jelenleg motorszállítóként tevékenykedő Renault vásárolhatja fel.

Az AUTOSPORT című angol szaklap szerint a francia vállalat számos csapatot megkeresett már – köztük a Saubert és a Force Indiát is –, sőt, állítólag a Lotusszal is tárgyalt. A Renault próbálja mérlegelni, hogy a továbbiakban is két csapat – a Red Bull és a Toro Rosso – motorszállítója legyen-e a jövőben, vagy megvásároljon egy komplett F1-es istállót.

Mivel a Force India és a Lotus túl drága volna, úgy tudni, a Renault listájának tetején a Toro Rosso áll, nekik ugyanis – előbbi kettővel ellentétben – nincs adósságuk.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko Melbourne-ben azt mondta, nyitottak az egyeztetésekre.

„Eladhatjuk a Toro Rossót, de nem muszáj. Még ha a Renault át is venné a csapatot, akkor is kooperálnánk” – mondta a szakember.

Mindeközben Franz Tost, az istálló csapatfőnöke örömmel venné, ha nagycsapattá válhatna a faenzai alakulat.

„Ez lehetne a következő lépés számunkra. Jó lenne, ha a Toro Rossót a gyári csapatokkal egy lapon említhetnénk. Számomra, és a csapat számára ez mindenképpen pozitívum volna.”

Tost elismerte, a Renault „három vagy négy hete” már ellátogatott a gyárukba, „csak megnéztek mindent, de eddig nem voltak egyeztetések”.

A Renault Sport F1 ügyvezetője, Cyril Abiteboul nem kívánta kommentálni azokat az értesüléseket, hogy a francia gyártó terepszemlét tartott-e a csapatnál, vagy a Lotusnál, a Saubernél, esetleg a Force Indiánál.

„Amit mondani szeretnék ezzel kapcsolatban, hogy rendszeresen ellátogatunk a Toro Rossóhoz, hiszen partnercsapatunk” – mondta, majd arra a konkrét kérdésre, hogy a Renault valóban fontolgatja-e egy istálló megvásárlását, így felelt: „Fontolgatjuk, hogy kiterjesztjük a marketingünket.”

„Szeretnénk, ha többet kaphatnánk vissza az F1-es befektetésből. Az év során lezajlik majd ez, de nem rövid távban gondolkodunk. Fontos döntés ez, melyet nem szabad fél vállról venni. Mindegy is, ez nem az idei évre szól, szóval van még némi időnk.”

„Két évre szóló szerződésünk van a Red Bull-lal, amit szeretnénk jobban érvényesíteni, mint ahogy tesszük most. A prioritás az, hogy megfelelően kiszolgáljuk a Red Bullt és a Toro Rossót.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS