Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Renault hajszolta korai döntésbe a Red Bullt

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, a Renault türelmetlensége miatt kellett korábban dönteniük arról, hogy milyen motorokkal versenyeznek a 2019-es Forma-1-es idényben.

Az osztrák istálló kedden jelentette be, szövetséget kötött a Hondával, így a következő két idényben a japánok V6-os erőforrásaival vesznek részt az F1-es küzdelmekben.

A Red Bull így 12 év után szakít jelenlegi motorpartnerével, a Renault-val, melynek vezetői az elmúlt hetekben már többször sürgették az energiaital-gyárosokat a döntéssel kapcsolatban.

„Valójában a Francia Nagydíj után akartuk bejelenteni a döntésünket” – mondta Helmut Marko az Auto Bild címá német lapnak.

„De a Renault ultimátumot adott nekünk, ami vasárnap lejárt. Nem volt választásunk.”

Marko mindazonáltal azt mondja, a Red Bull már meggyőződött arról, hogy a Honda a megfelelő választás, főleg azok után, hogy látták, a japánok mennyit fejlődtek a Toro Rossónál.

„Az új fejlesztés, amit a balszerencsés körülmények miatt ugyan nem sikerült megfelelően használni, 3 tizedmásodpercet hozott a köridőt tekintve” – magyarázta.

„Szóval a Hondával kötött egyezség minden tekintetben rendkívül pozitív. Úgy sportszakmailag, mint technikailag és financiálisan is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!