IMOLAGP

A Renault hajszolta korai döntésbe a Red Bullt

Christian Horner (GBR) Red Bull Racing Team Principal, Dr Helmut Marko (AUT) Red Bull Motorsport Consultant and Cyril Abiteboul (FRA) Renault Sport F1 Managing Director at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Practice, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Friday 6 April 2018.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, a Renault türelmetlensége miatt kellett korábban dönteniük arról, hogy milyen motorokkal versenyeznek a 2019-es Forma-1-es idényben.

Az osztrák istálló kedden jelentette be, szövetséget kötött a Hondával, így a következő két idényben a japánok V6-os erőforrásaival vesznek részt az F1-es küzdelmekben.

A Red Bull így 12 év után szakít jelenlegi motorpartnerével, a Renault-val, melynek vezetői az elmúlt hetekben már többször sürgették az energiaital-gyárosokat a döntéssel kapcsolatban.

„Valójában a Francia Nagydíj után akartuk bejelenteni a döntésünket” – mondta Helmut Marko az Auto Bild címá német lapnak.

„De a Renault ultimátumot adott nekünk, ami vasárnap lejárt. Nem volt választásunk.”

Marko mindazonáltal azt mondja, a Red Bull már meggyőződött arról, hogy a Honda a megfelelő választás, főleg azok után, hogy látták, a japánok mennyit fejlődtek a Toro Rossónál.

„Az új fejlesztés, amit a balszerencsés körülmények miatt ugyan nem sikerült megfelelően használni, 3 tizedmásodpercet hozott a köridőt tekintve” – magyarázta.

„Szóval a Hondával kötött egyezség minden tekintetben rendkívül pozitív. Úgy sportszakmailag, mint technikailag és financiálisan is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!