A Renault is képes akkora fejlődésre, mint a Ferrari - F1VILÁG.HU

A Renault is képes akkora fejlődésre, mint a Ferrari

HIRDETÉS

A Toro Rosso technikai igazgatója, James Key szerint jelenlegi motorpartnerük, a Renault képes arra, hogy olyan nagy előrelépést tegyen V6-os erőforrásával, mint a Ferrari.


A Toro Rosso technikai igazgatója, James Key szerint jelenlegi motorpartnerük, a Renault képes arra, hogy olyan nagy előrelépést tegyen V6-os erőforrásával, mint a Ferrari.

A francia gyártót a Red Bull részéről rengeteg kritika érte az idei szezonban, miután jelenleg használatos erőforrása nem elég gyors, ráadásul megbízhatatlan is.

A Renault jelenleg mérlegeli lehetőségeit a jövőre vonatkozóan, a hírek szerint jó eséllyel felvásárolja a Lotus csapatát, így 2017-től gyári istállóként képviselteti magát a Forma-1-ben.

James Key, a Toro Rosso technikai igazgatója úgy véli, a Renault-nál minden adott ahhoz, hogy összekapják magukat.

„Nagyon őszinte emberek, és be fogják látni, hogy van tennivalójuk – de nagyon keményen dolgoznak a megoldáson, és szerintem képesek is lesznek megoldani a gondokat” – mondta a szakember.

„Van még némi tennivaló, le vannak maradva, de a Ferrari is nagyot lépett előre, és meggyőződésem, hogy a Renault is képes erre. Nem szabad elfelejtenünk, milyen régóta vannak itt, és elképesztő sikereket értek már el, úgy vállalatként, mint motorszállítóként az F1-ben. A vérükben van az, hogy fordítani tudnak a helyzeten.”

„Mivel komoly fejlődést várnak a jövő évre, sokkal magabiztosabb a hangulat is, mint tavaly ilyenkor. Tavaly még mindenki sokkban volt a dolgok alakulása miatt.”

Key azt mondja, abszolút megérti a Red Bull frusztráltságát az elmúlt időszak sikertelenségei miatt.

„Nem hibáztatom a Red Bullt azért, amiért frusztrált, hiszen ezek a srácok bajnoki címekhez szoktak hozzá. Van két csapat jelenleg, mely saját magának gyárt motort (Mercedes és Ferrari), és jelenleg ők az első két helyet foglalják el a tabellán. Megértem a frusztrációt, de mindkét oldal nagyon szorosan együttműködik annak érdekében, hogy megoldódjon a helyzet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!