Friss hírek

A Renault is új motort vet be Barcelonában

A Ferrarihoz hasonlóan a Renault is továbbfejlesztett V6-os erőforrással érkezett a Forma-1-es Spanyol Nagydíj helyszínére, Barcelonába.

A királykategória csapatai nemcsak versenyautóik karosszériáján, hanem azok motorján is igyekeznek minél nagyobb előrelépéseket tenni: Bakuban a Honda vetette be továbbfejlesztett V6-osát, a Ferrari pedig a héten jelentette be, az eredetileg a Kanadai Nagydíjra tervezett motorfrissítését már a hétvégi Spanyol Nagydíjon használni fogja.

De nemcsak az olaszok, hanem a Renault is felgyorsította a fejlesztéseket: csütörtökön az istálló megerősítette, Barcelonában ők is bevetnek egy új motort.

A franciák abban bíznak, az új belső égésű motor erősebb és megbízhatóbb is lesz majd – a Renault-nak főleg utóbbi okozott problémát a szezon első versenyein.

Úgy tudni, a gyári csapat mindkét versenyzője, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is használja majd az új V6-ost, a Renault pedig szeretné a McLaren számára is elérhetővé tenni azt, habár felkészíteni négy erőforrást „nehéz lesz”, de „ez a cél”.

A Renault persze nemcsak a motoron igyekszik javítani: autóját a többi csapathoz hasonlóan számos újítással vértezi még fel a katalán ringen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!