Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 20: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner (L) and Renault Sport F1 Managing Director Cyril Abiteboul (R) look on in the Team Principals Press Conference during practice for the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 20, 2019 in Singapore. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21MMK9BXS2111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing

A Renault kész motorokat adni a Red Bullnak

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Renault kész motorokat adni a Red Bullnak

A Renault jelezte, készen áll arra, hogy 2022-től motorokat szállítson a Red Bull Racingnek és az AlphaTaurinak, miután pénteken kiderült, a két istálló jelenlegi motorpartnere, a Honda kivonul a Forma-1-ből.

A japán gyártó pénteken jelentette be, a 2021-es szezont követően befejezi Forma-1-es tevékenységét, nehéz helyzetbe hozva ezzel két partnercsapatát.

A Red Bull jelezte, mindent megtesz azért, hogy versenyképes motort szerezzen 2022-re, ám egyelőre nem tudják, kivel lépnek szövetségre.

A Renault 2007 és 2018 között szállított motorokat a Red Bull Racingnek, a felek együtt négy világbajnoki címet szereztek, kapcsolatuk viszont a hibrid érában igencsak megromlott, mivel a francia gyártó nem tudott versenyképes erőforrással előállni.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sportszabályzatának 9-es függeléke kiköti, hogy az a gyártó, mely a legkevesebb partnercsapattal rendelkezik, köteles motort adni annak az istállónak, melynek nincsenek alternatívái.

A jövő évtől kezdve a Mercedes négy, míg a Ferrari három csapatot lát el erőforrásokkal, míg Renault-motorokat csak a franciák saját, újrabrandelt Alpine nevű csapata használ majd.

Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke a minap elárulta, a Red Bull még nem jelentkezett be náluk, ám készek arra, hogy eleget tegyenek az FIA által támasztott kötelezettségüknek.

„Megerősíthetem, hogy mostanáig nem voltak egyeztetések” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Mivel benne vagyunk ebben a sportban, jól ismerjük a szabályokat, és szándékunkban áll eleget tenni a szabályoknak, illetve kötelezettségeinknek.”

„Nyilvánvalóan ez azért ennél bonyolultabb: fel kell kérni minket, és ez eddig nem történt meg, ráadásul különleges körülmények a mostaniak, beleértve az időzítést is. És még elég messze vagyunk ettől az „ablaktól”, ami csak jövő tavasszal lesz esedékes.”

„Tudjuk, hogy az F1-ben nagyon rövid időt alatt sok minden történhet, és 2021 tavasza még messze van. Minden megtörténhet. Ahogy mondtam, eleget fogunk tenni a kötelezettségeinknek, amik előjöhetnek az adott körülmények miatt.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull-lal való együttműködés mennyire lenne furcsa, figyelembe véve a felek történetét, Abiteboul így felelt: „Furcsa lenne, de a sportot kell szem előtt tartanunk. És szerintem még messze vagyunk attól, hogy ezen kelljen aggódnunk. Nem tudom elképzelni azt, hogy a Red Bullnak ne legyen terve a háttérben.”

„Tisztában kellett lenniük ezzel, Helmut [Marko] és Christian [Horner] pedig tele vannak lépésekkel és megoldásokkal. Nem számítok arra, hogy mi leszünk az A-terv.”

A francia szakember azt mondja, nem érte teljesen váratlanul a Honda döntése, miszerint kivonul a Forma-1-ből.

„Tudjuk, hogy mindig történhet valami. Azt tudtam, hogy még be kell jelenteniük helyzetüket a 2021 utáni időszakra vonatkozóan, és talán most jött el ennek az ideje. Az elköteleződés hiánya talán már egy jel volt, mert ha azt nézem, mennyire előrehaladott állapotban vagyunk már a 2022-es motortervezéssel, ez már gyakorlatilag valamiféle formája volt az orientációjuknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

A Renault kész motorokat adni a Red Bullnak
Grosjeant meglepte, hogy mindkettejüket kirúgják
Vettel: Méltósággal akarok búcsúzni a Ferraritól
A Mercedes kiszereli a DAS-rendszert autóiból
Hamilton az FIA-t kritizálja Petrov foglalkoztatása miatt
Az F1-es Portugál Nagydíj TV-közvetítései