Friss hírek

A Renault komoly célokkal vág neki 2011-nek

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier kijelentette, hogy addig nem lesznek elégedettek, amíg újabb győzelmet nem aratnak, jóllehet az idei évad egyik, ha nem a legtöbbet fejlődő csapata voltak a Forma-1-ben.


A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier kijelentette, hogy addig nem lesznek elégedettek, amíg újabb győzelmet nem aratnak, jóllehet az idei évad egyik, ha nem a legtöbbet fejlődő csapata voltak a Forma-1-ben.

A francia alakulat kiválóan teljesít az idei évben, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy Robert Kubica újabb dobogós helyezést szerezhetett volna a Japán Nagydíjon, ha egy buta technikai probléma miatt nem kell a második helyéről feladnia a versenyt.

Hirdetés
 

Bár a lengyel pilóta fantasztikus tehetségével sokat tett a csapat felemelkedéséért, Boullier elmondta, hogy egészen addig nem állnak meg, amíg győzelmet nem aratnak, amire pedig reményei szerint már jövőre sor kerülhet, ám jelenleg azon dolgoznak, hogy meglegyen a szükséges anyagi háttér az agresszív fejlesztési program folytatásához.

„Igazi harcosok vagyunk, és addig nem leszünk elégedettek, amíg győzelmet nem aratunk” – mondta a szakember az Autosportnak. „Azonban azt gondolom, mindenki számára egyértelmű, hogy nagyon sokat léptünk előre, és jó úton haladunk.”

„A csapat rengeteget dolgozott azért, hogy ezt elérjük. Most azon vagyunk, hogy mindent a helyére tegyünk a jövő évre, és biztosítsuk azokat a feltételeket, amik lehetővé teszik majd számunkra, hogy tovább folytassuk ezt a menetelést. Be kell fejeznünk, amit elkezdtünk.”

Boullier első téli felkészülése elé néz, mint a Renault csapatfőnöke, és mivel Kubica is egyre otthonosabban mozog a csapatban, a francia alakulatnak mindene megvan ahhoz, hogy további előrelépést érjen el 2011-ben, mikor egy igazi éllovas válhat belőle.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy tovább folytassuk az előremenetelést, és arra építkezzünk, amit már elértünk” – folytatta a szakember. „Sikerült rájönnünk arra, hogy miként tudunk előrelépést elérni, és a csapat rengeteget fejlődött az idei szezonban.”

„Most azon kell dolgoznunk, hogy bizonyosságot szerezzünk arról: a téli időszak alatt egy újabb lépést tudunk megtenni, ami lehetővé teszi számunkra, hogy még többször harcba szállhassunk a dobogós helyezésekért, és hosszú idő után megszerezhessük első futamgyőzelmünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!