A Renault lesz a nagy vesztese annak, ha nem lesz időmérő Japánban - F1VILÁG.HU

A Renault lesz a nagy vesztese annak, ha nem lesz időmérő Japánban

HIRDETÉS
Magyarázatot adtak a Renault meglehetősen gyenge pénteki szereplésére az istálló versenyzői, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg.
Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team RS19.
Japanese Grand Prix, Friday 11th October 2019. Suzuka, Japan. Hülkenberg

Ricciardo a 17., Hülkenberg pedig a 18. helyen zárta a Japán Nagydíj második szabadedzését, és amennyiben a kedvezőtlen időjárás miatt nem tudják megtartani a vasárnapra átrakott időmérő edzést, ezekből a pozícióból kell rajtolniuk a versenyen.

A Renault a nyári szünet óta remekül szerepelt az időmérőkön, rendre bejutott a Q3-ba, a pénteki második gyakorláson azonban meglehetősen későn futottak időmérő-szimulációt lágy abroncsaikkal, így nagy volt a forgalom a pályán.

„Szerettünk volna kevés üzemanyaggal jó köridőt futni a végén, mert azt gondoltuk, a pálya fel lesz gumizva, és ekkor lesz a legjobb” – mondta Hülkenberg.

„De nyilván mindenki sok üzemanyaggal volt a pályán, és nem tudtunk jó köröket futni, mivel rendre forgalomba ütköztünk. Nyilván megesik az ilyen, utólag könnyű azt mondani, hogy elrontottuk, de egyszerűen nem jött be. Ha nem lesz időmérő, akkor hátrányban leszünk.”

„Nagy kihívást jelentett ez a nap az autó egyensúlya szempontjából is. Nem vagyunk annyira rosszak, mint az eredmények mutatják, ez a körülmények miatt alakult így – de most a top 10-be kerülés is kihívásnak tűnik.”

A csapat másik versenyzője, Daniel Ricciardo hozzátette, nem számítottak arra, hogy ennyire hátul végeznek.

„Nyilván azt vártuk, hogy előrébb leszünk, és szerintem meg is volt az autónk ehhez” – mondta az ausztrál.

„Egy kicsit kiestünk a ritmusból a végén, akkor próbáltunk jó köröket futni, amikor a többiek a hosszú etapjaikat teljesítették. De alapvetően szerintem délután jobbak voltunk. Az első edzés nem volt olyan erős, nem éreztem magam olyan kényelmesen az autóban, de sikerült javulnunk a második tréningre.”

„Remélhetőleg elég jó lesz az idő ahhoz, hogy lefussuk az időmérőt, ez a legfontosabb – és nyilván, hogy versenyezhessünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!