A Renault már a 2008-as idényre koncentrál - F1VILÁG.HU

A Renault már a 2008-as idényre koncentrál

Az elmúlt két év világbajnok csapata, a Renault már teljes erőbedobással a 2008-as idényre koncentrál, hogy ismét visszatérhessen a mezőny élére az idei, roppant gyengére sikerült idény után.

Az elmúlt két év világbajnok csapata, a Renault már teljes erőbedobással a 2008-as idényre koncentrál, hogy ismét visszatérhessen a mezőny élére az idei, roppant gyengére sikerült idény után.

A francia alakulat az idei évben még egyszer sem állhatott fel a dobogóra, és nagyon úgy tűnik, hogy csak a negyedik helyet tudja megkaparintani a konstruktőri bajnoki versenyben, miután a BMW Sauber a mezőny harmadik legerősebb csapatává nőtte ki magát a Ferrari és a McLaren mögött.

Ugyan még nem mondtak le teljesen az idei évről, a csapat technikai igazgatója, Bob Bell megerősítette, hogy a gyárban már a 2008-as idényre fókuszálnak, ahelyett, hogy fejlődést próbáljanak meg elérni az idény hátralévő részében.

“Lesz egy kisebb aerodinamikai fejlesztésünk a Török Nagydíjra, majd egy új aerodinamikai csomaggal készülünk Monzára, hogy megfelelően felkészítsük autóinkat a hosszú egyenesekkel tarkított, kis leszorító erőt igénylő olasz pályára” – mondta a szakember. “Továbbá dolgozunk azon is, hogy fejlődést tudjunk elérni az év hátralévő részében, de csak a jelenlegi fejlesztésekből próbáljuk meg kihozni a maximumot.”

“Viszont a gyárban már a 2008-as idényre fókuszálunk. Mindig is hangoztattuk, hogy az idei problémák nem fogják hátráltatni a jövő évi fejlesztéseinket, és ezt továbbra is így gondoljuk.”

Bell azt is elárulta, hogy a jövő évi autó néhány merész megoldást is tartalmaz majd annak érdekében, hogy túljussanak a nehézségeken. A szakember elhintette, hogy az R28-as modell ugyan az idei autó továbbfejlesztése lesz, de radikális változásokkal megspékelve.

“A tervezési és fejlesztési osztályunk már teljes mértékben a 2008-as idényre készül” – folytatta. “Már korábban megkezdtük a munkát a jövő évi autón, és teljesen más a koncepciónk, mint az elmúlt években.”

“Először is az volt a legfontosabb, hogy bizonyosságot szerezzünk arról, hogy jó irányba haladunk. Mikor ezt bebizonyítottuk, teljes erőbedobással megkezdtük a munkát. A project már előrehaladott fázisban van, és számos újdonságot, érdekességet kitaláltunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!