Friss hírek

A Renault még hisz Piquet feltámadásában

A Renault főmérnöke, Pat Symonds úgy gondolja, csapata újonc pilótája, Nelsinho Piquet még javíthat eddigi borzalmasan gyenge teljesítményén, ám ehhez az kell, hogy a brazil elkezdjen hinni magában és a képességeiben.

A Renault főmérnöke, Pat Symonds úgy gondolja, csapata újonc pilótája, Nelsinho Piquet még javíthat eddigi borzalmasan gyenge teljesítményén, ám ehhez az kell, hogy a brazil elkezdjen hinni magában és a képességeiben.

Az egykori világbajnok sarja még egyetlen pontot sem szerzett az idei évben, és folyamatosan csapattársa mögött fejezi be – ha egyáltalán befejezi – a versenyeket.

A Renault vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a brazil pilóta mielőbb visszavághasson, amit az is bizonyít, hogy egy háromnapos tesztlehetőséget biztosít számára a következő hónapban Barcelonában.

Hirdetés
 

Bár egyesek szerint a Super Aguri egykori versenyzője, Anthony Davidson már felkészült arra, hogy beugorjon a brazil pilóta helyére, ha nem változik a helyzet, Symondns elmondta, csapata továbbra is hisz Piquet-ben.

A tavalyi évben hasonló volt a helyzet, akkor Kovalainen gyengélkedett az év elején, ám Kanadában fordult a kocka, és a finn pilóta egy negyedik hellyel választ adott a képességeit kérdőre vonóknak. A Renault főmérnöke pontosan ugyanezt várja idén Piquet-től.

“Nem volt egyszerű Piquet számára a szezon első része, de volt néhány jó versenye” – mondta Symonds a Renault hivatalos weboldalán. “A tavalyi évben sokan azt gondolták, hogy Heikki utolsó néhány versenyét kezdi meg, aztán Kanadában kiválóan teljesített a versenyen, pedig az időmérő nem is alakulhatott volna rosszabbul számára.”

“Problémái voltak a hétvége első felében, az időmérő sem sikerült jól számára, már az első etapban kiesett, azonban a versenyen csodálatosan teljesített, egy pillanatra sem torpant meg, és kiváló eredményt ért el.”

“Onnantól kezdve pedig sokkal jobban teljesített, mert hitt magában, és megnőtt az önbizalma. Nelsonnak is pontosan erre van szüksége, hogy megfordítsa a helyzetet. Hinnie kell magában, és akkor sokkal jobb lesz, ebben biztos vagyok.”

Piquet korábban elmondta, türelmet kér, ám a Francia Nagydíj fordulópont lehet számára, hiszen sokkal jobban teljesíthet majd azokon a pályákon, melyeket jól ismer korábbi éveiből.

A brazil versenyző azt is elmondta, egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a Renault kijelentette, ennél jóval többet vár tőle.

“Teljesen normális dolog, hogy jobb teljesítményre ösztönöznek, a Renault-nál így megy ez” – mondta Piquet még Monacóban. “Keményen hajtják versenyzőiket, mert szerintük ez a jó. A versenyzőnek szüksége van arra, hogy tudja, miként összpontosítson, és dolgozzon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!