A Renault megerősítette, elhagyhatja a Forma-1-et

A Renault fontolóra vette, hogy elhagyja a Forma-1-et – erősítette meg a pénteki sajtótájékoztatón a Renault Sport F1 ügyvezetője, Cyril Abiteboul. Ha így történik, a Red Bull is távozhat a mezőnyből.


A Renault fontolóra vette, hogy elhagyja a Forma-1-et – erősítette meg a pénteki sajtótájékoztatón a Renault Sport F1 ügyvezetője, Cyril Abiteboul. Ha így történik, a Red Bull is távozhat a mezőnyből.

Cyril Abiteboul elmondta, számos szempontot figyelembe kell venniük a Renault-nál, azonban a jelenlegi helyzetük arra késztette őket, hogy komolyan elgondolkodjanak azon, kivonuljanak-e a királykategóriából.

„Megerősíthetem, hogy sok lehetőséget fontolóra veszünk, köztük azt is, hogy kiszállunk a Forma-1-ből” – közölte a szakember.

„Ha a Forma-1 ennyire rossz a Renault hírnevének, ha azt látjuk, hogy ennyit küszködünk a jelenlegi formulával, ha a Forma-1-ben nem térülnek meg a Renault kiadásai – hiszen ne felejtsük el, ha egy csapatnak van egy motorpartnere, akkor nem kíván a motorfejlesztésbe fektetni, nem kívánja finanszírozni azt – akkor ez az opció, amit megvizsgálunk.”

Éles ellentétek alakultak ki a Renault és a Red Bull között, miután az osztrák csapat az elmúlt időszakban súlyos kritikákkal illette motorszállítóját.

„A prioritás az, hogy jobbá tegyük a motort. Nem ilyen szezonkezdetre számítottunk. Ellenőrzés alá kell vennünk a motort, ha ezt meg tudjuk tenni, akkor marketing szempontból is meg kell vizsgálnunk a szituációt, hogy mi az, amit jobban tudnánk csinálni” – folytatta Abiteboul.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elmondta, Helmut Marko tanácsadó korábbi nyilatkozatát – miszerint a csapat kivonulna a Forma-1-ből – félreértette a sajtó, ő ugyanis csak azt a lehetőséget vázolta fel, hogy az istállót gyakorlatilag kikényszerítenék a mezőny tagjai közül, ha a Renault kiszállna.

„Azt hiszem, azt akarta mondani, hogy mi lenne, ha motorgyártó nélkül maradnánk. Ha a Renault kivonulna, a Mercedes nem adna motort, és nagyon valószínűtlen, hogy Ferrari motort kapnánk” – mondta Horner.

„Tehát kiszorulnánk a sportból. Mint minden vállalat, a Red Bull felülvizsgálja a beruházások megtérülését. A Forma-1 ad a Red Bullnak, mint márkának?”

„Van néhány aggasztó jel, mint például a melbourne-i verseny. De remélhetőleg ez csak egy fejezet egy hosszú történetben. A Red Bull versenyezni akar a Forma-1-ben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!