A Renault megfizette az árát a Red Bull nyomásának

A Red Bull motorpartnere, a Renault elismerte, 2015-ben nem lesz esélyük arra, hogy versenyeket nyerjenek a Forma-1-ben.


A Red Bull motorpartnere, a Renault elismerte, 2015-ben nem lesz esélyük arra, hogy versenyeket nyerjenek a Forma-1-ben.

A francia vállalat mindkét partnercsapata, a Red Bull és a Toro Rosso is sokat szenvedett a V6-os erőforrásokkal az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A Renault-nál azt remélték, a kiábrándítóan sikerült tavalyi idény után idén sikerül közelebb kerülniük a Mercedeshez, mostanra azonban be kellett látniuk, 2015-ben sem érnek el komoly sikereket a királykategóriában.

„Saját erőből győztes motorunk idén biztosan nem lesz” – jelentette ki Cyril Abiteboul, a Renault Sport F1 ügyvezetője.

„De a futamgyőzelem nemcsak a motoron, az autón és a versenyzőn is múlik.”

A Renault-nál azt mondják, megfizették az árát annak, hogy a tél során megpróbálták felgyorsítani a fejlesztéseket.

„Agresszív és meglehetősen késői fejlesztési programba kezdtünk a télen. Megkerültünk fontos lépéseket, ez pedig azt jelenti, hogy olyan dolgokat, amiket a próbapadon kellett volna kipróbálnunk, a versenypályán próbáltunk ki.”

„Nem ez az út visz előre, de kiváló lecke volt mindenki számára, aki ezt a stratégiát alkalmazta. Azt gondolom, nem titok, hogy a Red Bull is nagyon agresszív a fejlesztési stratégiáját illetően. Megpróbálták ránk kényszeríteni azt a motorok tekintetében, amit ők a kasztnival csináltak.”

„Jobb munkát tudunk végezni a motort tekintve, de ez nem olyasvalami, amit egyetlen tél alatt el lehet végezni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS