A Renault megfizette az árát a Red Bull nyomásának - F1VILÁG.HU

A Renault megfizette az árát a Red Bull nyomásának

HIRDETÉS

A Red Bull motorpartnere, a Renault elismerte, 2015-ben nem lesz esélyük arra, hogy versenyeket nyerjenek a Forma-1-ben.


A Red Bull motorpartnere, a Renault elismerte, 2015-ben nem lesz esélyük arra, hogy versenyeket nyerjenek a Forma-1-ben.

A francia vállalat mindkét partnercsapata, a Red Bull és a Toro Rosso is sokat szenvedett a V6-os erőforrásokkal az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A Renault-nál azt remélték, a kiábrándítóan sikerült tavalyi idény után idén sikerül közelebb kerülniük a Mercedeshez, mostanra azonban be kellett látniuk, 2015-ben sem érnek el komoly sikereket a királykategóriában.

„Saját erőből győztes motorunk idén biztosan nem lesz” – jelentette ki Cyril Abiteboul, a Renault Sport F1 ügyvezetője.

„De a futamgyőzelem nemcsak a motoron, az autón és a versenyzőn is múlik.”

A Renault-nál azt mondják, megfizették az árát annak, hogy a tél során megpróbálták felgyorsítani a fejlesztéseket.

„Agresszív és meglehetősen késői fejlesztési programba kezdtünk a télen. Megkerültünk fontos lépéseket, ez pedig azt jelenti, hogy olyan dolgokat, amiket a próbapadon kellett volna kipróbálnunk, a versenypályán próbáltunk ki.”

„Nem ez az út visz előre, de kiváló lecke volt mindenki számára, aki ezt a stratégiát alkalmazta. Azt gondolom, nem titok, hogy a Red Bull is nagyon agresszív a fejlesztési stratégiáját illetően. Megpróbálták ránk kényszeríteni azt a motorok tekintetében, amit ők a kasztnival csináltak.”

„Jobb munkát tudunk végezni a motort tekintve, de ez nem olyasvalami, amit egyetlen tél alatt el lehet végezni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!