A Renault merész megoldásokkal készül 2011-re

A Renault technikai igazgatója, James Allison elárulta, hogy semmitől sem riadtak vissza új autójuk tervezése közben, és az R31-es kódszámra hallgató modell egy merész és bátor hozzáállás eredménye lesz.


A Renault technikai igazgatója, James Allison elárulta, hogy semmitől sem riadtak vissza új autójuk tervezése közben, és az R31-es kódszámra hallgató modell egy merész és bátor hozzáállás eredménye lesz.

A szakember bízik abban, hogy ez meghozza majd csapata számára a sikert, és az immáron Lotus Renault néven versenyző alakulat harcba szállhat majd a futamgyőzelmekért, és a konstruktőrök versenyében az első háromban végez.

„Az év ezen szakaszában már izgatottan várod, hogy megtudd, vajon meghozzák-e a sikert a fejlesztéseid és terveid, illetve azon dolgozol, hogy elhessegesd magad körül azokat a gondolatokat, hogy nem készülsz el időben” – mondta Allison.

„Azt gondolom, hogy mi egy olyan utat választottunk, ami nem a legegyszerűbb, hiszen számos területen igen agresszíven álltunk hozzá a dolgokhoz, nem riadtunk vissza a merész ötletekről, éppen ezért azt várom, hogy komoly előrelépést érünk majd el az idei szezonban.”

Azt követően, hogy 2009-ben borzalmasan gyengén teljesített, a Renault feltámadt a tavalyi évben, és a bajnokság ötödik helyén végzett.

Az idei évtől brit színekben versenyző alakulat pedig még többre vágyik az idei évadban, és Patrick Louis, a gárda főmérnöke elmondta, hogy a Group Lotus támogatásával komoly esélyeik vannak az előrelépésre a jövőben.

„A csapat célja az, hogy az első háromban végezzen a konstruktőrök versenyében” – mondta a szakember. „A kiszervezett munka nagy részét házon belülre fogjuk hozni, mert úgy érezzük, így még minőségibb munkát tudunk végezni, és hatékonyabbak lehetünk.”

„Emellett pénzt is spórolhatunk ezzel, amit a kutatásra és fejlesztésre fordíthatunk, így azt gondolom, hogy minden adott lesz ahhoz, hogy eredményesek legyünk a jövőben.”

A Renault már korábban megerősítette, hogy egy nappal a téli tesztek megkezdése előtt, január 31-én rántja le a leplet vadonatúj versenygépéről a spanyolországi Valenciában.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!