A Renault mérnöke csak tárolni akarta a McLaren adatait - F1VILÁG.HU

A Renault mérnöke csak tárolni akarta a McLaren adatait

HIRDETÉS

A Renault, állásából felfüggesztett mérnöke, Phil Mackereth soha nem akarta megosztani kollégáival azokat a titkos dokumentumokat, melyeket ellopott a McLarentől, állt az FIA hétfőn nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvében.

A Renault, állásából felfüggesztett mérnöke, Phil Mackereth soha nem akarta megosztani kollégáival azokat a titkos dokumentumokat, melyeket ellopott a McLarentől, állt az FIA hétfőn nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvében.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfőn hozta nyilvánosságra a Renault / McLaren kémügy meghallgatásának részletes jegyzőkönyvét.

Mackereth a meghallgatás alatt mindvégig tanúként volt megemlítve, és egyértelműen kiderült, hogy a McLarentől 2006-ban eltulajdonított titkos információkat csakis személyes okok miatt vitte magával.

A jegyzőkönyvből az is kiderült, hogy a McLaren felfüggesztésrendszerének tervrajzai egy jó darabig gyerekei papírkupacai között voltak, mielőtt magával vitte azokat a Renault-hoz.

Arra a kérdésre, hogy miért vitte magával a titkos dokumentumokat, Mackereth a következőket válaszolta a meghallgatáson: “Mikor összegyűjtöttem az adatokat, számos ok vezérelt. Össze szerettem volna rendezni a McLarennél szerzett tapasztalataimat.”

“Szakmai érdek és a bizonytalanság is közrejátszott. Nem volt szándékomban megosztani a dokumentumokat másokkal, és azokat nem is akartam felhasználni. Személyes indíttatásból, saját használatra hoztam el a dokumentumokat” – magyarázta a szakember.

A Renault a meghallgatáson folyamatosan hangsúlyozta, hogy Mackereth mélyen megbánta, amit tett. A csapat technikai igazgatója, Bob Bell is felszólalt, aki elmondta, hogy Mackereth nem egy gonosz ember, mindössze annyi történt, hogy nagyon bután és felelőtlenül viselkedett.

“Mr. Mackereth egy nagyon őszinte és egyenes ember” – mondta Bell. “Egy olyan valaki, akiben megbízom. Mindenki tiszteli őt, ez igaz a McLarennél és a Renault-nál eltöltött időszakára. Azonban nagyon bután viselkedett ebben az ügyben, naiv és nemtörődöm volt, talán még annál is több. Nem a rossz szándék vezérelte, nem akart csalni vagy rosszat tenni. Ez nem rá vall. Az egyik legőszintébb és legegyenesebb mérnök a Forma-1-ben.”

A jegyzőkönyvből az is kiderül, hogy a Renault vezetése nagyon szomorú volt amiatt, hogy a McLaren tévesen közölt információi alapján hamis állítások jelentek meg róluk a médiában, ami rossz fényt vetett a francia gárdára.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!