Szahíri Nagydíj

A Renault most kezdi megmutatni valódi erejét

A Renault most kezdi megmutatni valódi erejét

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier úgy gondolja, hogy elégedettek lehetnek az első négy verseny után, hiszen folyamatosan javul a teljesítményük, és minden jel arra utal, hogy kezd kifizetődni agresszív fejlesztési programjuk.


A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier úgy gondolja, hogy elégedettek lehetnek az első négy verseny után, hiszen folyamatosan javul a teljesítményük, és minden jel arra utal, hogy kezd kifizetődni agresszív fejlesztési programjuk.

A francia gárda 46 pontot szerzett az eddigi versenyeken, és a négy élcsapat mögött, az ötödik helyen áll a konstruktőrök versenyében, ám futamról futamra egyre jobban teljesít, amit az is bizonyít, hogy a hétvégén először szerzett pontot mindkét autója.

„Mindenki hihetetlenül keményen dolgozik Enstone-ban, Viry-ben, és a pályán” – mondta a csapatfőnök a riportereknek Kínában.

„A versenycsapat külön említést érdemel: hosszú órákat dolgoztak a hátvégén, és fantasztikus munkát végeztek, hogy Vitaly (Petrov) autóját felkészítették az időmérőre, a harmadik szabadedzésen történt balesete után.”

„Első dupla pontszerzésünk pedig egy fantasztikus elismerés a csapat erőfeszítéseiért. Ami a fejlesztést illeti, újabb tizedet hoztunk, ahogy minden egyes versenyen. Időbe telik, míg a javulás a pályán is kijön, de a helyzetet elnézve, egyre közelebb vagyunk a pole pozícióhoz.”

„Robert (Kubica) sikeresen megelőzte az egyik Mercedest az időmérőn, ami megnyugtató az egész csapat számára. Mindenki nagyon keményen dolgozik, és a kemény munka kezd megtérülni, és hamarosan már learathatjuk a gyümölcsét.”

A csapatfőnök külön kiemelte Petrov fantasztikus teljesítményét, aki csak úgy szárnyalt a nehéz körülmények között, és forma-1-es pályafutása során először ért célba, és rögtön pontszerző helyen.

„Vitaly remekül vezetett” – mondta a szakember. „A verseny elején a körülmények nagyon nehezek voltak. A pálya egyes részei vizesek, mások pedig szárazak voltak, és soha nem egyszerű, főleg egy újoncnak, mikor a körülmények folyamatosan változnak.”

„Mikor már mindenki azonos gumin volt a verseny második felében, egyre csak gyorsult, és az utolsó körökben ő volt a leggyorsabb a pályán.”

„Mindig is tudtuk, hogy nagy tehetség: megvan a sebessége, és nyomás alatt is higgadt marad, ami nagyon fontos a Forma-1-ben. A fiatal versenyzőknek azonban időt kell adni. Láthatjuk, hogy Kobayashi és Hülkenberg is szenved a futamok befejezésével és a pontszerzéssel, jóllehet nekik nagyobb tapasztalatuk van egy forma-1-es autóban.”

„Vitaly azonban a hétvégén megmutatta, hogy mire is képes valójában. Bizonyította, hogy amint kényelmesen érzi magát az autóban, gyors tud lenni, és eredményeket tud felmutatni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!