Orosz Nagydíj

A Renault nagy nyomást helyez Petrovra

Az Ausztrál Nagydíjon elért harmadik helyezést követően büszkén nyilatkozott a Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier, aki szerint Vitaly Petrov nagyon sokat fejlődött az elmúlt évben.


Az Ausztrál Nagydíjon elért harmadik helyezést követően büszkén nyilatkozott a Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier, aki szerint Vitaly Petrov nagyon sokat fejlődött az elmúlt évben.

Az orosz versenyző remekül kezdte a szezont, hiszen Sebastian Vettel és Lewis Hamilton mellett dobogóra állhatott Melbourne-ben.

A Renault-t irányító Eric Boullier elmondta, nagyon megkönnyebbült az ausztráliai teljesítmény láttán, hiszen nehéz telük volt, és Robert Kubica balesete is hidegzuhanyként érte az alakulatot.

„Büszke vagyok, boldog és megkönnyebbült. Kemény telünk volt. Tavaly már nagyon korán nekiláttunk innovatív autónk fejlesztésének. Kemény telünk volt Robert balesete miatt is, így óriási megkönnyebbülés látni, hogy a kemény munka kifizetődik” – mondta a szakember, majd hozzátette, akárcsak tavaly, idén is sokat várnak Vitaly Petrovtól, ám kiemelte, minden segítséget megadnak neki ahhoz, hogy jobb versenyzővé váljon.

„Jó látni, hogy ilyen remek módon reagált. Volt néhány nagyon szép és ígéretes versenye tavaly, de emellett sokat is hibázott. Nagy nyomást helyeztem rá, és nagyon sok időt töltöttünk azzal, hogy beszélgettünk bizonyos dolgokról. Egy olyan környezetet biztosítunk számára, ahol megértheti az F1 angol kultúráját – ez az, amit várunk tőle, és szeretnénk segíteni neki abban, hogy versenyzőként fejlődjön. Úgy tűnik, sikerült valami jót elérnünk vele.”

Boullier elmondta, az ausztráliai versenyt követően elgondolkozott azon, milyen eredményt érhettek volna el, ha Robert Kubica nem sérül le február elején, ám hozzátette, megpróbálja elhessegetni az ehhez hasonló gondolatokat, hiszen azok teljesen hasztalanok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS