Friss hírek

A Renault-nak előnyt kell kovácsolnia az új szabályokból

A Renault versenyzője, Kevin Magnussen azt mondja, csapatának minden tőle telhetőt meg kell tennie azért, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a 2017-es szabályváltozásokból.


A Renault versenyzője, Kevin Magnussen azt mondja, csapatának minden tőle telhetőt meg kell tennie azért, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a 2017-es szabályváltozásokból.

A francia gyártó idén kezdett el ismét gyári csapatként szerepelni az F1-ben, miután az elmúlt szezon végén átvette az irányítást a Lotus felett.

Az évad első fele azonban komoly kihívásokat tartogatott, a Renault az eddig eltelt 5 futamon mindössze egyszer tudott pontot szerezni.

Magnussen elárulta, pontosan tudták, hogy a 2016-os egy átmeneti év lesz a Renault számára, de nagy hangsúlyt kell fektetni a 2017-es idényre.

„Ez kétségkívül egy átmeneti év. Egy olyan csapatot vettünk át, mely sokat küszködött pénzügyi szempontból, szóval a fejlesztések álltak egy darabig” – mondta a dán pilóta a Motorsport.com című internetes lapnak.

„És a jövő évi szabályokból profitálnunk kell. Nem azt mondom, hogy mindenki a nulláról indul, de ez egy olyan szituáció, amiből előnyt kell kovácsolnunk.”

Magnussen hozzátette, nincs kétsége afelől, hogy a Renault a jövőben képes lesz arra, hogy a világbajnoki címért harcoljon, ehhez azonban egy megfelelő struktúra felépítésére van szükség.

„Kétségkívül képes a csapat erre. De még mindig egy kis istállóról beszélünk. Lotusként rengeteg szakembert veszített a csapat a küszködés miatt. Most pedig próbálunk visszakapaszkodni. Majd meglátjuk.”

„Viszont azt gondolom, az irány az jó. És a tervek is. Csupán szükség van arra, hogy mindenkit bevonjunk, és mindenki azt érezze, hogy szükség van rá. Szerintem ez a legfontosabb. És úgy érzem, jó helyzetben vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek