A Renault-nak előnyt kell kovácsolnia az új szabályokból

A Renault versenyzője, Kevin Magnussen azt mondja, csapatának minden tőle telhetőt meg kell tennie azért, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a 2017-es szabályváltozásokból.


A Renault versenyzője, Kevin Magnussen azt mondja, csapatának minden tőle telhetőt meg kell tennie azért, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a 2017-es szabályváltozásokból.

A francia gyártó idén kezdett el ismét gyári csapatként szerepelni az F1-ben, miután az elmúlt szezon végén átvette az irányítást a Lotus felett.

Az évad első fele azonban komoly kihívásokat tartogatott, a Renault az eddig eltelt 5 futamon mindössze egyszer tudott pontot szerezni.

Magnussen elárulta, pontosan tudták, hogy a 2016-os egy átmeneti év lesz a Renault számára, de nagy hangsúlyt kell fektetni a 2017-es idényre.

„Ez kétségkívül egy átmeneti év. Egy olyan csapatot vettünk át, mely sokat küszködött pénzügyi szempontból, szóval a fejlesztések álltak egy darabig” – mondta a dán pilóta a Motorsport.com című internetes lapnak.

„És a jövő évi szabályokból profitálnunk kell. Nem azt mondom, hogy mindenki a nulláról indul, de ez egy olyan szituáció, amiből előnyt kell kovácsolnunk.”

Magnussen hozzátette, nincs kétsége afelől, hogy a Renault a jövőben képes lesz arra, hogy a világbajnoki címért harcoljon, ehhez azonban egy megfelelő struktúra felépítésére van szükség.

„Kétségkívül képes a csapat erre. De még mindig egy kis istállóról beszélünk. Lotusként rengeteg szakembert veszített a csapat a küszködés miatt. Most pedig próbálunk visszakapaszkodni. Majd meglátjuk.”

„Viszont azt gondolom, az irány az jó. És a tervek is. Csupán szükség van arra, hogy mindenkit bevonjunk, és mindenki azt érezze, hogy szükség van rá. Szerintem ez a legfontosabb. És úgy érzem, jó helyzetben vagyunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS