Friss hírek

A Renault-nál elismerik, még nincsenek túl stabil helyzetben

A Renault Forma-1-es csapatának nem ügyvezető igazgatója, Alain Prost bízik abban, az enstone-i istálló képes lesz megtartani a konstruktőri 5. helyen. Az egykori autóversenyző elismerte, nehéz idényen vannak túl, és hiányzott a stabilitás részükről.

A 2019-es idény nagy részében a Renault a McLarennel harcolt a 4. helyért, az elmúlt hetekben azonban a hangsúly már inkább azon volt, hogy az istálló megőrizze az 5. pozíciót a Racing Pointtal és a Toro Rossóval szemben.

A Renault neve mellett jelenleg 83 pont szerepel a tabellán, két versennyel az idény vége előtt pedig a Racing Point 65, a Toro Rosso 64 egységet gyűjtött.

Hirdetés
 

„Nincs még vége, de magabiztosak vagyunk” – mondta Alain Prost a Motorsport.com című lapnak, majd beszélt arról, amikor a csapat pontjait egy technikai szabálytalanág miatt elvették Japánban.

„A Japánban történtek komoly változást jelentettek, hiszen nemcsak pontokat veszítettünk, hanem több pontot kaptak ellenfeleink is. Szóval tényleg megérdemeltük azt, ahol vagyunk.”

„De a szezon végén muszáj lenne mutatnunk valamit, hiszen a morál szempontjából az nagyon jót tenne. Nagyon kemény szezonunk volt.”

„A szezon második felében a versenyek nagy részén jók voltunk, de olykor előfordulnak incidensek az első kanyarban, és a többi. Egy kicsit szerencsével többször tudnánk harcolni a McLarennel.”

Prost elismerte, tovább tartott újjáépíteni az enstone-i istállót, mint gondolták azután, hogy a Renault 2015 végén visszatért az F1-be gyári csapatként.

„Tudjuk, hol tartunk, de ezt kifelé nagyon más elmagyarázni. Hiszen próbálunk felépíteni valamit, és néha veszítünk egy kicsit. Nem vagyunk még túl stabil helyzetben, hiszen, ahogy látható, változtatunk a szervezeten. De tovább folytatjuk ezt, és egyáltalán nem pesszimistán gondolkodom a jövőről – viszont egy kicsit több időbe telik odaérni.”

Prost hozzátette, Austinban remek munkát végzett a Renault.

„Ez a verseny megmutatja, mekkora különbség lehet az időmérős és a versenykörülmények között. Tudtuk, hogy incidensek nélkül meg tudjuk verni a McLarent. Egy kicsit talán sokáig maradtunk kint Nicóval [Hülkenberg], de azt gondoltuk, az egykiállásos taktika jó lehet.”

„Talán mindenki számára meglepő volt, hogy kétszer kellett kiállnunk. Ezt sajnáljuk igazán, de nagyon örülünk annak, hogy mindkét autónk pontszerző helyen zárt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!