Friss hírek

A Renault nehezen emészti meg Ricciardo döntését

(L to R): Cyril Abiteboul (FRA) Renault Sport F1 Managing Director with Nick Chester (GBR) Renault Sport F1 Team Chassis Technical Director and Daniel Ricciardo (AUS) Renault Sport F1 Team.
Formula One Testing, Day 1, Monday 18th February 2019. Barcelona, Spain.
Rövid közleményben reagált Daniel Ricciardo döntésére csütörtökön a Renault Forma-1-es csapata. A francia istálló úgy tűnik, nagyon nem örül a rutinos ausztrál távozásának.

A McLaren csapata nemrég jelentette be, 2021-ben Daniel Ricciardo veszi át a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz helyét.

Mindez azt jelenti, hogy az ausztrál mindössze 2 év után távozik a csapattól.

A Renault egy meglehetősen szűkszavú közleményt adott ki a McLaren bejelentése után, melyben azt írja, a versenyzővel folytatott tárgyalások nem vezettek eredményre.

A kommünikében megszólal az istálló vezetője, Cyril Abiteboul is, kinek szavai azt sejtetik, nagyon csalódottak Ricciardo döntése miatt.

„A mi sportágunkban, és különösen a jelenlegi rendkívüli helyzetben a kölcsönös bizalom, egység és elkötelezettség minden eddiginél kritikusabb érték egy gyári csapat számára” – fogalmazott Abiteboul.

„Meggyőződésem, hogy a 2020-as szezon lehetővé teszi számunkra, hogy még többet érjünk el közösen. A céljaink, valamint a Renault F1-es csapatának stratégiája változatlan marad.”

Azt nem tudni, ki veszi majd át a távozó Daniel Ricciardo helyét, ám azzal, hogy a McLarenhez szerződik, Sebastian Vettel lehetősége is egyre fogynak. A pletykák szerint ráadásul a Renault a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval is kapcsolatban áll.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!