Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Renault nehezen emészti meg Ricciardo döntését

Rövid közleményben reagált Daniel Ricciardo döntésére csütörtökön a Renault Forma-1-es csapata. A francia istálló úgy tűnik, nagyon nem örül a rutinos ausztrál távozásának.

A McLaren csapata nemrég jelentette be, 2021-ben Daniel Ricciardo veszi át a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz helyét.

Mindez azt jelenti, hogy az ausztrál mindössze 2 év után távozik a csapattól.

A Renault egy meglehetősen szűkszavú közleményt adott ki a McLaren bejelentése után, melyben azt írja, a versenyzővel folytatott tárgyalások nem vezettek eredményre.

A kommünikében megszólal az istálló vezetője, Cyril Abiteboul is, kinek szavai azt sejtetik, nagyon csalódottak Ricciardo döntése miatt.

„A mi sportágunkban, és különösen a jelenlegi rendkívüli helyzetben a kölcsönös bizalom, egység és elkötelezettség minden eddiginél kritikusabb érték egy gyári csapat számára” – fogalmazott Abiteboul.

„Meggyőződésem, hogy a 2020-as szezon lehetővé teszi számunkra, hogy még többet érjünk el közösen. A céljaink, valamint a Renault F1-es csapatának stratégiája változatlan marad.”

Azt nem tudni, ki veszi majd át a távozó Daniel Ricciardo helyét, ám azzal, hogy a McLarenhez szerződik, Sebastian Vettel lehetősége is egyre fogynak. A pletykák szerint ráadásul a Renault a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval is kapcsolatban áll.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!