A Renault nem akar negatív pilótákat, mint Hülkenberg

Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team on the grid. German Grand Prix, Sunday 28th July 2019. Hockenheim, Germany.
Fotó: Renault
Alain Prost, a Renault F1-es csapatának igazgatója elárulta, azért döntöttek Esteban Ocon 2019-es szerződtetése mellett, mert Nico Hülkenberg túlságosan „negatív” versenyző.

Hülkenberg közel állt ahhoz, hogy szerződést hosszabbítson a Renault-val, azonban a csapata úgy döntött, a következő szezontól megválik a német pilótától, és helyére Esteban Ocont szerződteti

Prost elmondta, az is közrejátszott döntésükben, hogy Hülkenberg negatívan látja a dolgokat, nekik pedig a csapat életének ezen szakaszában nem erre van szükségük – ám a volt F1-es versenyző hozzátette, sok mindenben igazat ad a németnek. 

Nem akarunk pesszimista versenyzőket, ezért döntöttünk Ocon mellett” – nyilatkozta Prost az olasz Skynak. 

„Ocon nagyon motivált, miután egy évet kihagyott. Nico nagyon negatív, de igaza is van néhány dologban. De nekünk előre kell tekintenünk, és a pilóták negativitása nem működik, különösen egy nehéz szezonban.”

Prost elárulta, a következő évben még nem várnak csodát: inkább abban reménykednek, hogy a 2021-es szezon hoz majd nagy változást a csapat életében.

„Őszinte leszek, a 2021-es változtatások miatt nincs értelme annak, hogy túl sokat fejlesszünk. Inkább arra számítunk, hogy 2021-ben leszünk magasabb szinten” – folytatta. 

„Sokat kell belefektetnünk az autó fejlesztésébe ahhoz, hogy újra elöl legyünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!