A Renault nem bánja, hogy eladta csapatát - F1VILÁG.HU

A Renault nem bánja, hogy eladta csapatát

HIRDETÉS

A Renault egy cseppet sem bánja, hogy a tavalyi évben eladta f1-es csapata háromnegyedét a luxemburgi székhelyű GenII Capitalnak, továbbá cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint vissza szeretnék vásárolni a csapatot az idei kiváló szereplés láttán.


A Renault egy cseppet sem bánja, hogy a tavalyi évben eladta f1-es csapata háromnegyedét a luxemburgi székhelyű GenII Capitalnak, továbbá cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint vissza szeretnék vásárolni a csapatot az idei kiváló szereplés láttán.

Azt követően, hogy az elmúlt években nem úgy ment a szekér, ahogy azt a franciák vezetése szerette volna, a Renault a tavalyi évad végén úgy dönt, hogy eladja forma-1-es csapatának 75%-át a Gerard Lopez vezette GenII Capital cégóriásnak.

A hatalomátvétel óta minden megváltozott, a Renault egyre jobban teljesít, az idei évben már több dobogós helyezést szerzett, és még nagyobb reményekkel várja 2011-et.

Arra a kérdésre, hogy az idei évben látottak miatt nem bánják-e, hogy eladták csapatuk egy jelentős részét, a Renault operációs igazgatója, Patrick Pelata a következőket mondta az RMC rádiónak a Párizsi Motor Show-n:

„Nem. Ugyanis nem az a fontos, hogy a Renault birtokolja-e a csapatot, sokkal inkább az a lényeg, hogy a csapatot jól irányítják. A Renault továbbra is jelen van, és továbbra is fejlesztjük a motorokat. A bajnoki címre jó eséllyel pályázó Red Bull Racing is a mi erőforrásainkat használja, ami szintén mutatja, hogy nagyon is jelen vagyunk.”

Pelata az európai szezon záró állomásának helyet adó Olasz Nagydíjon személyesen is jelen volt, hogy saját szemével lássa, hogy miként folyik a munka a csapatnál, és elmondta, hogy lenyűgözte mindaz, amit azon a versenyhétvégén látott.

„Pár héttel ezelőtt ott voltam Monzában, és találkoztam az egész csapattal” – mesélte. „Azt láttam, hogy a csapatot átalakították. Mára egy sokkal jobb szervezet, és sokkal modernebb, mint évekkel ezelőtt volt – azt hiszem, a fejlődés is ennek a számlájára írható.”

„Az eredmények nem azért jönnek, mert valami csoda történik velünk, sokkal inkább azért, mert a csapat vérfrissítésen ment keresztül, és alávetették egy, már régóta szükséges átszervezésnek.”

Mikor arról kérdezték, hogy igazak-e a hírek, melyek szerint a Renault vissza akarja vásárolni csapata egy részét a GenII Capital cégtől, a szakember így folytatta: „Nincsen terveink között.”

Hirdetés

„Az f1-es program kevesebbe kerül nekünk, mint korábban került, és elégedettek vagyunk az eredményekkel, illetve a csapat fejlődésével. Azonban itt vagyunk, hogy segítsünk, ami egy kiváló erőforrás fejlesztését foglalja magában.”

„A jelenlegi szervezet kiválóan dolgozik, ami azt jelenti, hogy sokkal gyakrabban lehetünk a dobogón, és időről időre akár annak a legmagasabb fokát is bevehetjük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!