Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

A Renault nem szándékozik elhagyni a FOTA-t

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Renault nem szándékozik elhagyni a FOTA-t

A Renault F1 Team nem tulajdonít különösebb jelentőséget azon híreszteléseknek, melyek szerint kiszállna a csapatok szövetségéből (FOTA).

A Renault F1 Team nem tulajdonít különösebb jelentőséget azon híreszteléseknek, melyek szerint kiszállna a csapatok szövetségéből (FOTA).

Külföldi lapértesülések szerint a független kiscsapatok mellett a Renault lehet az első autógyártó, amely az egységes motorok bevezetése mellé állhat, és igényt tarthat a Cosworth által kínált olcsó egységekre a 2010-es idénytől.

A francia cégóriás azonban szerda délelőtt kiadott közleményében megerősítette, hogy egyik dolgozója sem nyilatkozott ebben a kérdésben, továbbá hangsúlyozta, teljes mértékben elkötelezett a FOTA mellett.

“Az olasz sajtóban reggel megjelentekre reagálva, az ING Renault F1 Team szeretné kijelenteni, hogy a Renault és a csapat helyzete teljes összhangban van a FOTA istállóival” – állt a közleményben.

“Továbbá le szeretnénk szögezni, hogy sem Mr. Briatore, sem pedig a Renault nem beszélt erről a témakörről a sajtónak.”

A FOTA képviselői ma találkoznak az FIA elnökével, Max Mosley-val Monacóban, hogy átbeszéljék a csapatok költségcsökkentésre irányuló szabálymódosítási javaslatait.

A Motorsport Világtanács azt követően ül össze pénteken Párizsban, és dönt a javalsatokról, illetve az egységes motorokról – melyek abban az esetben kerülhetnek bevezetésre, ha legalább négy csapat igényt tart azokra.

Az egyenmotorokat a nagy múlttal rendelkező Cosworth szállítaná a csapatoknak a 2010-es idénytől, kevesebb mint évi 6 millió fontért, három éven keresztül.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!