Friss hírek

A Renault nem zárkózna el Vettel szerződtetésétől, de…

Nem zárkózik el a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerződtetésétől a Renault Forma-1-es csapata, noha kétségkívül nem a német szerződtetése lenne a prioritás, amennyiben nem tudnának hosszabbítani Daniel Ricciardóval.

Ricciardo és Vettel szerződése is az idei szezon végén jár le, és bár a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto legutóbbi nyilatkozataiban utalt rá, szívesen hosszabbítanának a némettel, egyelőre nem tudni, hogyan dönt Vettel.

A Renault természetesen ugyancsak megtartaná Ricciardót 2021-re, ám amennyiben nem sikerült jelentősen javítaniuk a teljesítményen idén, úgy könnyen elveszíthetik az ausztrál pilótát.

Hirdetés
 

Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke a Canal+ televíziós csatornának nyilatkozva elárulta, ha így alakulna, nem zárkóznának el Vettel szerződtetésétől, habár nem biztos, hogy a német megszerzése lenne a prioritás.

„Nem akarom azt mondani, hogy nem, hiszen nagyszerű versenyző, nagyszerű bajnok” – mondta a francia szakember.

„Dolgoztunk már együtt a motor tekintetében [amikor a Renault a Red Bull motorszállítója volt – a szerk.], és nyertünk is együtt. De én inkább dolgozom a holnap versenyzőivel, mint a tegnapéval. Persze nagyon nehéz ezt így összegezni, és kérem önöket, ne is így tegyék Sebastian esetében.”

„Viszont ott van a saját akadémiánk olyan versenyzőkkel, akik 2021-ben vagy 2022-ben kikerülhetnek onnan. Ezt is észben kell tartanunk, hiszen 2016-ban azzal a céllal hoztuk létre ezt az akadémiát, hogy egy olyan versenyzőt neveljünk ki, akit 2021-ben bevethetünk a Forma-1-ben.”

„Most elérkezünk 2021-hez, ezt muszáj észben tartani. Ott van az akadémiánkon Christian Lundgaard. Ő is egy opció a többiek mellett: egy F2-es szezon vár még rá, és nekünk is itt van még ez az idény Daniellel.”

Abiteboul pontosan tudja, az, hogy Ricciardo náluk marad-e jövőre, leginkább idei teljesítményükön múlik.

„A projekt az, ami számít. Azt gondolom, meg kell várnunk az első versenyeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!