A Renault nincs benne a kémügyben - F1VILÁG.HU

A Renault nincs benne a kémügyben

HIRDETÉS

A Renault vezetése biztos benne, hogy csapata nem keveredik bele a már hónapok óta húzódó kémügybe, miután olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a McLaren megpróbál más alakulatokat is belerángatni az ügybe.

A Renault vezetése biztos benne, hogy csapata nem keveredik bele a már hónapok óta húzódó kémügybe, miután olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a McLaren megpróbál más alakulatokat is belerángatni az ügybe.

A McLaren vezetőinek csütörtökön meg kell jelenniük a Motorsport Világtanács rendkívüli ülésén Párizsban, ahol az lesz a feladatuk hogy válaszoljanak azokra a kérdésekre, melyek az új bizonyítékok felbukkanását követően merültek fel a kémügyben.

Eközben viszont egyre többen beszélnek arról, a McLaren úgy próbálja majd megvédeni magát, hogy másokat is bemárt a kémügyben. Paddock értesülések szerint a wokingi alakulat csak abban az esetben lesz hajlandó elfogadni büntetését, ha a Renault és a Ferrari ellen is eljárás indul.

A spanyol média úgy tudja, hogy a McLaren nem a kémügy kapcsán kíván eljárást indítani a Renault ellen, sokkal inkább azért, mert egyes technikai elemek szabályellenesen kerültek fel autóira.

A Renault ügyvezetője, Flavio Briatore, aki többször is találkozott a McLaren vezetőivel Monzában, elmondta, csapata teljesen nyugodt az ügy miatt, ugyanis a félreértéseket már régen megbeszélték az FIA-val.

“Közöltük az FIA-val, hogy mink van, így nincs probléma” – mondta Briatore a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. “Nem tudom, Dennis miről beszél, megpróbál mindenkit összezavarni. Azonban mi nyugodtak vagyunk, mert nincs mitől tartanunk.”

Az olasz szakember az Il Gionale c. lapnak azt is elmondta, bízik benne, hogy a csütörtöki meghallgatáson kiderül a teljes igazság, és az nyilvánosságra is kerülhet majd.

“Mindent, amit tudtunk, megosztottunk a szövetséggel, és most a csütörtöki meghallgatásra várunk” – mondta. “Csak hallottam, hogy Ron Dennis minket is megvádolt, szerintem nem is tudja, mit csináljon.”

“Az igazságot akarjuk tudni, ez a befektetők számára is fontos a Forma-1-ben. Tisztáznunk kell a helyzetet. Ha nincs semmi, akkor azt az FIA majd közli, és mindenkitől bocsánatot kér, akit alaptalanul gyanúsított meg.”

“1994-ben mindent megtettek annak érdekében, hogy elveszítsük a bajnoki címet, így szerintem én sokkal jobban hozzá vagyok szokva az ilyen helyzetekhez, mint Dennis” – tette hozzá Briatore.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!