Friss hírek

A Renault óvást nyújtott be Stroll autója ellen

A Renault ismét óvást nyújtott be a Racing Point, pontosabban Stroll autója ellen a Brit Nagydíjat követően – ezt a végső döntésig folytatni is fogják.

Több istálló is megkérdőjelezte a Racing Point szabályosságát, amely kísértetiesen hasonlít a Mercedes tavalyi versenygépére, a Renault pedig már a Stájer Nagydíjat követően óvást nyújtott be a csapat versenyautói ellen. 

A Renault óvásában az szerepelt, hogy a Racing Point megszegte a sportszabályzatot azzal, hogy nemcsak olyan alkatrészeket használ autóiban, melyek átvételét egy másik csapattól a regulák lehetővé teszik.

A versenybírák akkor elfogadhatónak találták az óvást, ezért további vizsgálatot rendeltek el, bekérték a Mercedestől a tavalyi évben használt első- és hátsó fékcsatornák tervrajzait, valamint a Racing Point idei alkatrészeit. A Racing Pointnak pedig összsen három hetet adtak arra, hogy összeszedjék a bizonyítékokat, vagyis a második silverstone-i versenyig bizosan nem lesz döntés

Mivel az óvás mindig az adott versenyt érinti, ezért minden futamon újabb és újabb óvást kell benyújtania a Renault-nak. A csapat ezt meg is tette a Brit Nagydíjat követően, és továbbra is így tesznek majd, egészen addig, amíg nem lesz döntés az ügyet illetően. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!