A Renault óvást nyújtott be Stroll autója ellen

Lance Stroll, Racing Point RP20
Fotó: Racing Point
A Renault ismét óvást nyújtott be a Racing Point, pontosabban Stroll autója ellen a Brit Nagydíjat követően – ezt a végső döntésig folytatni is fogják.

Több istálló is megkérdőjelezte a Racing Point szabályosságát, amely kísértetiesen hasonlít a Mercedes tavalyi versenygépére, a Renault pedig már a Stájer Nagydíjat követően óvást nyújtott be a csapat versenyautói ellen. 

A Renault óvásában az szerepelt, hogy a Racing Point megszegte a sportszabályzatot azzal, hogy nemcsak olyan alkatrészeket használ autóiban, melyek átvételét egy másik csapattól a regulák lehetővé teszik.

A versenybírák akkor elfogadhatónak találták az óvást, ezért további vizsgálatot rendeltek el, bekérték a Mercedestől a tavalyi évben használt első- és hátsó fékcsatornák tervrajzait, valamint a Racing Point idei alkatrészeit. A Racing Pointnak pedig összsen három hetet adtak arra, hogy összeszedjék a bizonyítékokat, vagyis a második silverstone-i versenyig bizosan nem lesz döntés

Mivel az óvás mindig az adott versenyt érinti, ezért minden futamon újabb és újabb óvást kell benyújtania a Renault-nak. A csapat ezt meg is tette a Brit Nagydíjat követően, és továbbra is így tesznek majd, egészen addig, amíg nem lesz döntés az ügyet illetően. 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!