Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Renault semmit nem tud Kubicáról

A Renault továbbra is sötétben tapogatózik, ugyanis fogalma nincsen, hogy Robert Kubica vissza tud-e térni a jövő évben, miután továbbra is arra várnak, hogy mikor lesz képes a lengyel pilóta versenyautóba ülni.


A Renault továbbra is sötétben tapogatózik, ugyanis fogalma nincsen, hogy Robert Kubica vissza tud-e térni a jövő évben, miután továbbra is arra várnak, hogy mikor lesz képes a lengyel pilóta versenyautóba ülni.

Miközben a csapat vezetése minél előbb véglegesíteni szeretné jövő évi felállását, a Renault csapatfőnöke, Eric Boullier elmondta, hogy nem véletlenül biztosítanak vezetési lehetőséget Romain Grosjeannak a szezon utolsó két versenyének pénteki edzésén, mert alternatívákat kell kidolgozniuk.

„Mérlegelnünk kell a lehetőségeinket, és továbbra is arra várunk, hogy Robert odajöjjön hozzánk és azt mondja, készen áll a tesztelésre” – mondta a szakember.

„Az utolsó információm az, hogy le kell ülnünk és meg kell beszélnünk, hogy miként tudjuk kezelni a visszatérését, ugyanis nem gondolom, hogy napokon belül választ kapunk tőle. Heteken belül lehetséges, de nem napokon belül.”

„Szóval egy megfelelő tervet kell kidolgoznunk, hogy a lehető legjobban tudjuk kezelni a visszatérését. Azonban egy olyan tervnek is lennie kell, hogy mi lesz abban az esetben, amit nagyon nem szeretnék, hogy nem tud visszatérni.”

Bár Boullier elmondta, hogy Kubica menedzsmentje magabiztos, hogy a lengyel pilóta már jövőre vissza tud térni, egészen addig nem hoznak végleges döntést, amíg nem látják őt forma-1-es autóban tesztelni.

„Mi készen állunk. A 2009-es autók készen állnak a garázsba, készen állnak, hogy beindítsuk őket. Mi készen állunk a fogadására, de még várnunk kell arra, hogy azt mondja, ő is készen áll” – magyarázta.

„Tudom, hogy nagyon magabiztosak, aminek örülök, mert én vagyok az első, aki a legjobban szeretné, ha Robert visszatérne, de senki nem tudja ezt megjósolni jelenleg. Senkinek nincs a kezében orvosi szakvélemény, senki nem látta őt vezetni és nagysebességgel hajtani.”

„Amíg ilyen adatok nincsenek a birtokunkban, semmit nem mondhatunk. Éppen ezért más lehetőségeket is kell tartogatnunk – sajnos – ha esetleg mégsem tudna visszatérni. Persze folyamatos kapcsolatban vagyok a menedzserével, de amíg nem vezetett autót, nem tudhatjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!