A Renault sokat köszönhet Mario Illiennek - F1VILÁG.HU

A Renault sokat köszönhet Mario Illiennek

HIRDETÉS

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul azt mondja, a neves motormérnök, Mario Illien rendkívül sokat segíthet abban, hogy felzárkózzanak az elmúlt évben domináló Mercedeshez.


A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul azt mondja, a neves motormérnök, Mario Illien rendkívül sokat segíthet abban, hogy felzárkózzanak az elmúlt évben domináló Mercedeshez.

Illien vállalata tanácsadóként segíti a Forma-1-ben idén két csapatot motorokkal ellátó Renault-t.

Illien az 1990-es évek elején kulcsszerepet vállalt abban, hogy az akkori Ilmor vállalattal segítse a Mercedes-motorok fejlesztését, melyek a McLarennel később komoly sikereket értek el.

Azóta a neves motormérnök az IndyCarban és a MotoGP-ben vállalt szerepet, manapság pedig cégével a Renault-t segíti a fejlesztésekben.

„Mario egy remek mérce számunkra arra vonatkozóan, hogy mit is csinálunk” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault Sport F1 ügyvezető-igazgatója.

„Át kell alakítanunk magunkat, ugyanakkor pedig nyitottnak is kell lennünk. Nem szabad félnünk attól, hogy mi vár odakint. Nem vagyunk tökéletesek belül, ezért nyitottnak kell lennünk egy olyan világra, melybe nem feltétlenül van betekintésünk.”

„Mario vállalatára úgy tekintek, mint lehetőségre a további ismeretek bővítésére. Márpedig ez nagyon fontos, hiszen a következő hetekben fontos döntéseket kell hoznunk nem csak 2015-re, de 2016-ra vonatkozólag is.”

Mivel a motorok homologizációjára vonatkozó regulák egyre szigorodnak, és nem igazán lehet változtatni az erőforrásokon, Abiteboul szerint nagy a nyomás, hogy mindent jól csináljanak.

„A 2016-os egy nagyon fontos év. Minden teljesen másképp alakulhat, de a jelenlegi szabályok miatt mégis egy olyan év vár ránk, amikor is fontos lesz, hogy megfelelő csomag álljon rendelkezésünkre.”

Hirdetés

„Ha ez nem jön össze, rossz helyzetbe kerülhetünk – nemcsak egy, de több évre is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!