Friss hírek

A Renault sokat vár az újonc Grosjean-tól

A Renault-nál mindenki úgy gondolja, hogy a Nelsinho Piquet helyére érkező Romain Grosjean eredményesen fog szerepelni a szezon hátralévő részében, amint hozzászokik a technikához, és felveszi a ritmust a Forma-1-ben.

A Renault-nál mindenki úgy gondolja, hogy a Nelsinho Piquet helyére érkező Romain Grosjean eredményesen fog szerepelni a szezon hátralévő részében, amint hozzászokik a technikához, és felveszi a ritmust a Forma-1-ben.

A 23 éves francia versenyző, aki eddig a Renault tesztpilótájaként tevékenykedett, a hétvégén bemutatkozhat a Forma-1-ben, és Fernando Alonso csapattársaként rajthoz állhat Valenciában.

Grosjean az idei évben a GP2-ben versenyzett, ahol két futamgyőzelmet aratott, ám számos incidensbe keveredett, ami miatt sokan megkérdőjelezték képességeit.

Hirdetés
 

A Renault főmérnöke, Pat Symonds azonban nem aggódik az újonc érkezése miatt, mert meg van győződve arról, hogy a francia pilóta jó munkát fog végezni a szezon hátralévő részében.

“Úgy gondolom, hogy Romain egy kiváló képességekkel megáldott versenyző, amit már nem egyszer bizonyított a GP2-ben” – mondta a szakember. “Kétség nem férhet hozzá, hogy ő az egyik legjobb a szériában, már ami az előzéseket illeti. A fordított rajtráccsal bizonyította, hogy kiváló harcos, és eredményesen át tudja hámozni magát a mezőnyön.”

“Nyilvánvalóan időbe telik majd, míg hozzászokik az új környezethez, az egész Forma-1-hez, de biztos vagyok abban, hogy ezzel nem lesz különösebb problémája.”

Alonso is örül Grosjean érkezésének, aki véleménye szerint új lendületet hozhat a csapathoz a négyhetes nyári szünet után, és segíthet a pontgyűjtésben a szezon hátralévő részében, amire Piquet nem volt képes, hiszen egyetlen pontot sem szerzett.

“Úgy gondolom, hogy mindenki számára jól jött a nyári szünet, és a csapat most felfrissült, és készen áll arra, hogy egy végső hajrát indítson a szezon hátralévő részében” – mondta a kétszeres világbajnok.

“Egy új csapattársam is lesz ezen a hétvégén, és már alig várom, hogy együtt dolgozhassak Romainnel, aki biztos vagyok abban, hogy jó munkát fog végezni a csapatnak. Eddig is jó kapcsolatban voltunk, és remélhetőleg segíthet fontos pontokat szerezni a bajnokságban.”

Maga az érintett is megszólalt, aki nem fél az előtte álló kihívástól, jóllehet elmondta, hogy óvatos lesz bemutatkozó versenyén, hiszen még szoknia kell a környezetet.

“Megpróbáltam úgy készülni, mint korábban, bár a nyakizmaimat jobban edzettem, mert a Forma-1 sokkal jobban igénybe veszi a test ezen részét, mint a GP2. Továbbá nyaraltam egy kicsit a szünetben, hogy feltöltődjek, és 100%-osan készen álljak Valenciára” – magyarázta a francia versenyző.

“Eddig csak egyenes vonalú teszten vezettem az R29-es modellt, így első versenyem a tanulásról fog szólni. Nehéz célokat kitűzni magam elé, így elsődleges célom az lesz, hogy kényelmesen érezzem magam az autóban, növeljem az önbizalmam a hétvége folyamán, és a lehető legjobb munkát végezzem a csapat számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!