A Renault sokat vár Piquet-től a szezon második felében - F1VILÁG.HU

A Renault sokat vár Piquet-től a szezon második felében

HIRDETÉS

A Renault vezetése bízik benne, hogy Nelson Piquet számára fordulópont volt a Francia Nagydíj, és első idei pontszerzését követően feltámad a brazil, miután borzalmasan kezdte az idei évet a Forma-1-ben.

A Renault vezetése bízik benne, hogy Nelson Piquet számára fordulópont volt a Francia Nagydíj, és első idei pontszerzését követően feltámad a brazil, miután borzalmasan kezdte az idei évet a Forma-1-ben.

Piquet számára nem kezdődött valami fényesen debütáló éve a Forma-1-ben, amit az is bizonyít, hogy egyesek már arról kezdtek el beszélni, hogy a Renault még az idei évad vége előtt megválhat tőle.

A brazil versenyző azonban megelőzve csapattársát, a hetedik helyen végzett a két héttel ezelőtt megrendezett Francia Nagydíjon. A Renault vezetése bízik benne, hogy nem egyszeri esetről volt szó, és Piquet feltámad a szezon második felében.

“Úgy gondolom, hogy Nelson kiváló munkát végzett, és teljesítménye folyamatosan javult a hétvégén” – mondta a Renault technikai igazgatója, Bob Bell, visszatekintve a Francia Nagydíjra.

“A pénteki edzéseken még jócskán le volt maradva Fernandótól, azonban a versenyen mindvégig ott volt mögötte, és végül több pontot szerzett. Egy kiváló hétvégét teljesített, ami mindenképpen jót tett az önbizalmának.”

“Bízunk benne, hogy fordulópont volt számára a francia verseny, és a szezon második felében, mikor számos olyan pályát látogatunk meg, amelyen már versenyzett, jól fog teljesíteni. Úgy gondolom, hogy ez egy remek lehetőség számára, hogy megmutassa valós képességeit.”

Piquet szintén reméli, hogy a Francia Nagydíjjal egy új fejezet vette kezdetét számára a királykategóriában.

“Bízom benne, hogy megtartom a lendületet a szezon második felében, és már a következő versenyen is jól fogok szerepelni Silverstone-ban. Az eredmény azonban nem változtatott meg, hiszen eddig is hittem magamban, és tudtam, mire vagyok képes” – magyarázta a brazil.

“Úgy gondolom, hogy sokkal erősebb leszek a szezon második felében, hiszen rengeteget tanultam az elmúlt nyolc verseny alatt. Minél több időt töltesz az autóban, annál többet tanulhatsz, és úgy leszel egyre magabiztosabb. Ez egy természetes folyamat, és ehhez, mint sok máshoz, szintén idő kell.”

A Renault számos újítással készül a hétvégi megmérettetésre, és Bell úgy gondolja, hogy az R28-as jól fekszik majd Silverstone-ban.

Hirdetés

“Biztos vagyok benne, hogy jól fogunk szerepelni a brit pályán. Ez egy közepes/nagy leszorító erőt igénylő pálya, amely gyors kanyarokat tartalmaz – kicsit hasonlít a barcelonaihoz – így az R28-asnak feküdni fog ez a konfiguráció. Jó irányíthatóságra, tapadásra, és végsebességre van szükséged ahhoz, hogy jól teljesíts az ilyen típusú pályákon, és szerintem ez nekünk megvan.”

“Mivel az elmúlt héten a helyszínen teszteltünk, nem hiszem, hogy bármiféle gondot okozna megfelelően beállítani az autókat. Azt gondolom, hogy nagyon gyorsan alkalmazkodni tudunk majd a körülményekhez” – tette hozzá Bell.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!