A Renault sokkal jobb lesz 2011-ben

Győzelmeket vár a 2011-es esztendőben a Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier.


Győzelmeket vár a 2011-es esztendőben a Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier.

A szakember a Group Lotus weboldalán egy videóinterjúban elárulta, meg vannak győződve arról, hogy az idei évben sokkal jobb teljesítményre lesznek majd képesek, mint tavaly.

„Nyerni akarunk és sikeresek szeretnénk lenni a Forma-1-ben” – nyilatkozta Boullier, majd hozzátette: céljuk, hogy futamgyőzelmeket szerezzenek 2011-ben.

„Minél több figyelmet kapunk a szurkolóktól, a Lotus embereitől és a szponzoroktól, annál nagyobb nyomás alá helyezhetjük magunkat, mert nyernünk kell.”

A csapatfőnök emellett elmondta, azt nyilvánvalóan nehéz megmondani, hogy riválisaik milyen teljesítményre lesznek képesek.

„Tudjuk, hogy sokkal versenyképesebbek leszünk, mint a tavalyi évben. Azt még nem tudjuk, mi a helyzet a többi csapattal, viszont azzal már most tisztában vagyunk, hogy mi sokkal erősebbek leszünk.”

Az immáron brit zászló alatt versenyző istálló technikai igazgatója, James Allison hozzátette, úgy véli, jó irányba haladnak az R31-es versenygép fejlesztésével, mellyel meglepetést okozhatnak a riválisoknak.

„Az év ezen szakaszában meglehetősen vegyes érzésekkel teli számunkra, hiszen izgalommal várjuk, hogy a terveink megfelelően gyümölcsöznek-e, ugyanakkor van némi pánik is azt illetően, hogy nem leszünk készen időben.”

„Bárki, aki figyelemmel kíséri a sportot, hallhatta, hogy több csapat autóját is olyan szavakkal illették, mint ‘bátor’ vagy éppen ‘agresszív’, elsősorban a megoldásaik miatt. Én őszintén hiszek abban, hogy nekünk is sikerült egy olyan utat választanunk, minek köszönhetően mi is hasonló szavakat használhatunk.”

A Renault egyébként ötödikként zárta a konstruktőri bajnokságot 2010-ben, idén azonban szeretnének a legjobb három csapat között végezni.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!