A Renault szerint Kubica megérett a bajnoki címre - F1VILÁG.HU

A Renault szerint Kubica megérett a bajnoki címre

HIRDETÉS

A Renault F1 vezére, Gerard Lopez úgy gondolja, hogy Robert Kubicának mindene megvan ahhoz, hogy egy napon vb-címet szerezzen az F1-ben, miután az idei első négy versenyen is bizonyította kiváló képességeit.



A Renault F1 vezére, Gerard Lopez úgy gondolja, hogy Robert Kubicának mindene megvan ahhoz, hogy egy napon bajnoki címet szerezzen a Forma-1-ben, miután az idei első versenyeken is bizonyította kiváló képességeit.

A lengyel versenyző mára a 2008-as idényben is nagyot alakított, mikor a BMW Sauberrel sokáig harcban volt a világbajnoki címért, ám a tavalyi évben csak szenvedett csapata gyenge teljesítménye miatt, ami végül a német autógyártó távozásához vezetett.

Kubica az idei évben a Renault színeiben versenyez, és bár sokan óva intették, hogy a tavalyi szezonban szintén botladozó franciákhoz igazoljon, az első versenyeken fantasztikusan teljesített újjáalakult csapatával, és már egy dobogós helyezést is szerzett.

A forma-1-es alakulatot a csőd széléről megmentő Lopez nem csoda, hogy elismerően beszélt a lengyel versenyzőről, akiről úgy gondolja, hogy mindene megvan ahhoz, hogy a jövőben felérjen a csúcsra.

„Még a BMW-s időkből ismerem Robertet, még mielőtt bemutatkozott volna az F1-ben” – mondta a luxemburgi üzletember a speedtv.com-nak.

„Abszolút úgy gondolom, hogy a teljesítményére és a karakterére alapozva, egyike azoknak a versenyzőknek, akik megérdemlik a világbajnoki címet a sportban.”

Kubicát az utóbbi hetekben ismét kapcsolatba hozták a Ferrarival, ahol a hírek szerint Felipe Massa helyét vehetné át a következő idényben, ám Lopez egyelőre nem foglalkozik a pletykákkal, csakis arra fókuszál, hogy egyre jobb legyen a teljesítményük.

„Miután átvettük a csapat irányítását, nagyon keményen dolgoztunk a fejlesztéseken, és szinte minden egyes futamra új csomaggal érkezünk, ami egy igen agresszív fejlesztési programot igényel, és amire mindent feltettünk az idei évben” – magyarázta Lopez, aki természetesen azzal is tisztában van, hogy az ellenfelek sem tétlenkednek.

Hirdetés

„Az európai szezon nyitóállomásának helyet adó Barcelonában is lesznek újdonságaink, de a többi csapat számára is nagyon fontos lesz ez az állomás, hiszen mindenki komoly fejlesztésekkel érkezik majd meg a helyszínre.”

„Azonban bízom abban, hogy sikerül közelebb kerülnünk az előttünk állókhoz. A következő futam nagyon fontos lesz, mert megtudhatjuk, hogy hol is állunk valójában, és aztán annak megfelelően kell cselekednünk.”

Lopez azt is hozzátette, hogy az időmérőn mutatott teljesítményük az, amin a leginkább javítaniuk kell, hiszen a versenyen általában jobban teljesítenek, és sokat segítene, ha előkelőbb helyekről rajtolhatnának.

„Kína egy jó verseny volt számunkra, a csapat most sem hibázott, jó döntéseket hozott, ahogy azt a szezon eleje óta teszi. Az időmérőn Robert ott volt, ahova az autó teljesítménye alapján vártuk, a hatodik és a nyolcadik hely között, de a verseny már sokkal jobb volt számára” – folytatta az üzletember.

„Az eddig látottak alapján azt mondhatjuk, hogy az R30 a versenyen jobban teljesít, mint az időmérőn, így ezen mindenképpen javítanunk kell a jövőben, hogy jobbak legyenek az esélyeink a versenyeken. Most ez az a terület, amin a leginkább dolgoznunk kell, és amint a leginkább dolgozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!