A Renault-t dicséri a Red Bull főnöke - F1VILÁG.HU

A Renault-t dicséri a Red Bull főnöke

HIRDETÉS
A Red Bull csapatát irányító Christian Horner méltatta motorpartnerük, a Renault hétvégi teljesítményét, miután Max Verstappen nyerni tudott a Mexikói Nagydíjon.
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull csapatát irányító Christian Horner méltatta motorpartnerük, a Renault hétvégi teljesítményét, miután Max Verstappen nyerni tudott a Mexikói Nagydíjon.

A holland versenyző a 2. helyről rajtolva győzedelmeskedett Mexikóvárosban, ahol az egyedülálló körülményeknek is köszönhetően a Renault tartani tudta a lépést a Mercedesszel és a Ferrarival.

„Elismerés, amikor elismerés jár! A Renault olyan motort adott nekünk ezen a hétvégén ilyen körülmények között, mely versenyképes volt az ellenfeleinkkel szemben” – mondta Horner.

„Képesek voltunk kibérelni az első rajtsort, és domináns győzelmet arattunk. Elméletileg egy kettős győzelmet kellett volna szereznünk.”

„A pálya tengerszint feletti magassága korlátozta egyes riválisainkat, és a Renault egy olyan tartományba került, melyben versenyképes volt. Ezért is fordítottunk nagy figyelmet erre a versenyre azzal, hogy bevállaltuk a büntetéseket az Orosz Nagydíjon, hogy legyen még egy B-specifikációnk, amit használni tudunk ezen a hétvégén.”

Horner kifejtette, Verstappen nagyon motiváltan várta a versenyt azok után, hogy az időmérőn 26 ezreddel alulmaradt csapattársával, Daniel Ricciardóval szemben.

„Láthatta mindenki, hogy elég dühös volt miatta. Nem volt valami jó második köre a Q3-ban, és nem volt kiemelkedő Daniel köre sem. Szerintem ez járt Max fejében is, és vasárnap láthattuk, hogy igazából egyvalaki volt, aki elsőként ki tudott jönni az 1-es, 2-es, és 3-as kanyarból. És amint átvette a vezetést a verseny elején, briliánsan kontroll alatt tartotta a küzdelmeket.”

A Red Bull másik versenyzője, Daniel Ricciardo – vélhetően kuplunghiba miatt – kiesett.

„Úgy tűnik, kuplunghiba volt, ami az adatok alapján a 6. kör környékén kezdődött” – mondta Horner.

Hirdetés

„Látszólag hasonló probléma volt, mint Maxé pénteken. Vissza kell küldenünk Angliába, hogy megértsük, de úgy néz ki, a kuplung volt a tettes.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!