A Renault-t lenyűgözte a Ferrari-motor fejlődése

Cyril Abiteboul (FRA) Renault Sport F1 Managing Director. French Grand Prix, Thursday 21st June 2018. Paul Ricard, France.
Fotó: Renault

A Renault Forma-1-es főnöke, Cyril Abiteboul elárulta, lenyűgözte, hogy riválisaik – főleg a Ferrari – milyen komoly előrelépéseket tettek motorjaikkal az elmúlt néhány hétben.

A francia gyártó a Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstoen-ban különösen sokat küszködött a pálya hosszú egyenesei miatt, partnercsapatának, a Red Bullnak pedig esélye sem volt a győzelemre.

A Mercedeshez, a Ferrarihoz és a Hondához hasonlóan a Renault is nemrég vetette be új specifikációjú motorját, Abiteboul viszont azt mondja, el kell ismernie, riválisaik pazar munkát végeznek.

„Lenyűgöz, amit csinálunk, de az is, amit a riválisaink tesznek, mert a tény, hogy a lemaradásunk nem igazán csökkent” – fogalmazott a szakember.

„Az, amit teszünk, csupán azt teszi lehetővé, hogy tartsuk a különbséget. Különösen a Ferrarinak sikerült fontos előrelépést tennie az elmúlt pár versenyen – úgy gyári, mint partnercsapataival. Szemmel látható a dolog, és nekünk is számításba kell ezt vennünk, is ennek alapján priorizálnunk kell.”

Silverstone-ban a Renault különösen nagy hátrányban volt – nemcsak az egyenesek miatt, hanem azért is, mert a megnövekedett leszorítóerő-szint, illetve a gumik által biztosított tapadás jóval nagyobb kanyarsebességet tett lehetővé.

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen a Brit Nagydíj után azt mondta, mintegy „70-80 lóerő hiányzott” a Renault-motorból.

„Elképesztő, mennyit változnak a pályák” – mondta Cyril Abiteboul.

„Főleg idén a normál aerodinamikai fejlesztések miatt, és a gumiknak is több tapadásuk van. Ráadásul sok pályát újraaszfaltoztak. Nem mindig tudjuk, mit is várjuk egy újraaszfaltozástól, Silverstone-ban pedig meglepő volt, mennyi tapadást kínált az új pálya, és mekkora részt lehet padlógázzal teljesíteni. Ez az egyik leginkább motorigényes pálya.”

„Pár éve még mindenki a montrealihoz hasonló pályákat emlegette így. De most Ausztriához, vagy Silverstone-hoz képest vicc.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS