Friss hírek

A Renault-t lenyűgözte Petrov teljesítménye

Annak ellenére, hogy egyetlen pontot sem szerzett, a Renault csapatfőnöke, Eric Boullier ódákat zengett Vitaly Petrov-ról, aki fantasztikusan teljesített a hétvégi Török Nagydíjon.


Annak ellenére, hogy egyetlen pontot sem szerzett, a Renault csapatfőnöke, Eric Boullier ódákat zengett Vitaly Petrov-ról, aki fantasztikusan teljesített a hétvégi Török Nagydíjon.

Az orosz újonc először jutott be az időmérő harmadik etapjába, és a versenyen is szinte végig tartani tudta az agresszíven támadó Fernando Alonsót, akivel az utolsó körökben összeütközött, és defektet kapott, ami miatt ki kellett állnia új gumikért, így bukta a pontszerzést.

„Nagyon meg voltunk vele elégedve az egész hétvégén” – mondta a szakember az Autosportnak. „Egyetlen hibát sem vétett, és végig erős volt a versenysebessége.”

„Éppen ezért is volt nagy csalódás, hogy nem tudott pontot szerezni, pedig már a futam vége felé jártunk, és önerőből haladt a pontszerző helyeken, mikor megtörtént az ütközés, ami valójában egy versenybaleset volt, egyik fél sem okolható érte.”

„Azonban Petrov egyértelműen javult ezen a hétvégén. Jól ismeri a pályát, és szereti is. Úgy gondolom, hogy a hétvégén mutatott teljesítménye mindenképpen növeli az önbizalmát, és magabiztosabbá teszi a jövőben.”

A következő versenyt Montrealban rendezik, mely pálya teljesen ismeretlen lesz Petrov számára, azonban Boullier úgy gondolja, hogy az orosz újonc meg fog birkózni a nehézségekkel, és Robert Kubica mellett állandó pontszerző lesz a szezon hátralévő részében.

„Kanadában egy kicsit gyengébb lehet, mert nem ismeri a pályát, de nem gondolom, hogy ez különösebb problémát jelentene majd számára a hétvégén” – folytatta.

„Kiváló volt a sebessége az edzéseken, az időmérőn, ahol először jutott be a Q3-ba, majd pedig a versenyen is remek tempót diktált. 54 körön keresztül közel tudott maradni Massához, és maga mögött tudta tartani Alonsót.”

„Sokat tanult ezen a versenyen, és szerintem képes lesz megismételni ezt” – tette hozzá Boullier.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!