A Renault-t már nem érdekli, mit mondanak róluk a Red Bullnál

Fotó: Red Bull Racing
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 22: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Renault Sport F1 Managing Director Cyril Abiteboul in the Team Principals Press Conference during practice for the Formula One Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 22, 2018 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Nem foglalkozik túlságosan a Red Bull kritikáival az osztrák istálló motorszállítója a Renault – a francia erőforrások miatt Max Verstappen már a Magyar Nagydíj hatodik körében kiesett.

A versenyt követően a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner rendkívül frusztráltan nyilatkozott a történtek miatt, akárcsak Verstappen, akinek csalódottságát ráadásul rajongók milliói hallhatták, amikor bejátszották csúnya szavakkal tarkított rádióbeszélgetését.

Horner a Sky Sports F1 televíziónak azt mondta, nem ilyen motorokért fizetnek a Renault-nak.

„Több millió fontot fizetünk ezekért a motorokért – első osztályú, rendkívül kifinomult termékekért. És egyértelműen lászik, hogy ezen szint alatt vannak” – fogalmazott.

„Szóval frusztráló. De ez van. Majd hagyjuk Cyrilnek [Abiteboul – a Renault F1-es főnöke], hogy előálljon a kifogásaival.”

Horner kritikus szavaira reagálva Abiteboul a Motorsport.com kérdésére elárulta, már nem foglalkoznak azzal, amit a Red Bullnál mondanak róluk.

„A mi főnökeink már 2015 óta nem olvassák azt, amit Christian Horner mond rólunk” – mondta a szakember.

„Teljesen világos, hogy többé már nem akarunk foglalkozni velük. Teljesen világos, hogy vége. Megkapják majd a motorpartnerüket [a Hondát], amely egy valag pénzt fizet azért, hogy használják a motorjukat, én pedig sok szerencsét kívánok. Nincs mit mondanom ezen kívül.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!