A Renault-t meglepte a Toyota teljesítménye - F1VILÁG.HU

A Renault-t meglepte a Toyota teljesítménye

A Renault finn versenyzője, Heikki Kovalainen bevallotta, igencsak meglepte a Toyota versenyzőinek remek szereplése a Brit Nagydíj szombat délutáni időmérő edzésén.

A Renault finn versenyzője, Heikki Kovalainen bevallotta, igencsak meglepte a Toyota versenyzőinek remek szereplése a Brit Nagydíj szombat délutáni időmérő edzésén.

Az elmúlt versenyeken borzalmasan szereplő Ralf Schumacher a hétvégén magára talált, és hatodik helyével idei legjobb edzéseredményét érte el ma délután Silverstone-ban, miközben csapattársa, Jarno Trulli is beverekedte magát az első tízbe.

Bár a Renault a hét elején fogadkozott, hogy már a Brit Nagydíjon befoghatja a BMW-t, Kovalainen csak Ralf mögött a hetedik helyről várhatja a vasárnapi futam rajtját, és elmondta, nem lesz egyszerű megelőzni a német versenyzőt.

“Mikor az ember kihajt az időmérő edzésre, azt gondolja, hogy utolsó gyorskörén javíthat, azonban én egy kisebb hibát elkövettem a tréning végén, ami miatt már nem tudtam előrébb kerülni” – mondta a finn pilóta. “Azonban a mai eredményünk is bizonyítja, hogy jó irányba haladunk, hiszen immáron harmadik versenyemen kerülök be az utolsó etapba.”

“A Toyota szolgáltatta a legnagyobb meglepetést számunkra, hiszen jóval gyorsabbak voltak, mint egy hete Franciaországban. Egy igen jó stratégia kell ahhoz, hogy megelőzzük őket a versenyen. Számomra most az a legfontosabb, hogy az első kört probléma nélkül teljesítsem, nem úgy, mint Magny-Cours-ban, mikor már a rajt után elszálltak reményeim a pontszerzésre. Ha ez sikerül, akkor a futam alatt egyenletes teljesítményt kell nyújtanunk, hogy a stratégiánkból kihozzuk a maximumot. Bízom benne, hogy ez sikerül, és pozíciókat léphetünk előre.”

Kovalainen csapattársa, Giancarlo Fisichella a nyolcadik helyről várhatja a holnapi futam rajtját, miután fékproblémák hátráltatták az időmérő utolsó etapjában.

“Kemény volt az időmérő edzés, hiszen az idők nagyon közel voltak egymáshoz, de szerencsére nem voltak problémáink” – mondta az olasz versenyző. “Azonban a legkritikusabb pillanatban történt valami, a fékeimmel volt gond, így a négyes és az ötös kanyarban lecsúsztam az ívről, ami pár tizedmásodpercembe került. Ami a versenyt illeti, véleményem szerint az autó hosszú etapokon mutatott egyenletes teljesítménye lehetővé teszi számunkra, hogy pozíciókat javítsunk.”

“Keményen kell küzdenünk, hogy pontokat csenjünk el a BMW-től” – tette hozzá Fisichella.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Renault-t meglepte a Toyota teljesítménye
Norris szerint az egyetlen esélyük, ha Piastri kiüti Verstappent
Piastri: Megpróbáljuk megszorongatni Verstappent
Verstappen üzent a szingapúri vészmadaraknak
A Forma-1-es Japán Nagydíj rajtrácsa

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!