Friss hírek

A Renault „talált valamit” az edzésnap végére

Döcögősen indult a Forma-1-es Török Nagydíj a Renault csapata számára, az istálló versenyzői azonban bizakodóan várják a folytatást, mivel a délutáni szabadedzés végére sikerült „találni valamit”.

Daniel Ricciardo az első edzésen a 18. helyen zárt, a délutáni gyakorláson pedig a 15. legjobb időt futotta.

Az ausztrál versenyző az edzésnap végén arról beszélt, a trükkös pályafeltételek őket is meglepték, az alig-alig tapadó aszfalton pedig a Renault autója egész egyszerűen nem volt versenyképes.

„Összességében azt mondanám, nagy kihívást jelentett a mai nap számunkra” – mondta Ricciardo.

„Egyszerűen nem volt tapadás a délelőtti edzésen, és még a délutáni tréning végén, amikor már elkezdett felgumizódni a pálya, akkor sem voltunk annyira gyorsak, mint reméltük.”

„Nem éreztem a tapadást egy ennyire jó pályán, ami egy kicsit frusztráló.”

Ricciardo hozzátette, a második edzés végén sikerült jó irányba elindulniuk a beállításokkal, ami bizakodásra ad okot.

„A második edzés vége felé valamit találtunk, szóval pozitív hangulatban zártuk a napot, és bízunk abban, hogy ennek köszönhetően jobb lesz a tempónk szombaton.”

Ricciardo csapattársa, Esteban Ocon a 12. legjobb idővel zárt pénteken – ő is bizakodóan várja a folytatást.

„Trükkös nap volt, de pozitív hangulatban zártuk. Jelentősen javítani tudtunk a teljesítményen, ami jó, és ezt nem könnyű megtenni. Valószínűleg soha nem vezettem még ennyire trükkös körülmények között, nagyon csúszott a pálya” – mondta a fiatal versenyző.

„A hosszú etapjaink erősnek tűnnek, úgyhogy majd holnap meglátjuk. A pálya amúgy lenyűgöző, remélhetőleg javul a tapadás, és egy kicsit keményebben nyomhatjuk!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!