A Renault tudja, vb-címért harcolhat a Red Bull - F1VILÁG.HU

A Renault tudja, vb-címért harcolhat a Red Bull

HIRDETÉS

A várakozásokon felül teljesített az előszezoni teszteken a Renault vadonatúj motorja – nyilatkozta a francia gyártó ügyvezetője, Cyril Abiteboul. A szakember szerint a Red Bull idén bajnokesélyes lesz.


A várakozásokon felül teljesített az előszezoni teszteken a Renault vadonatúj motorja – nyilatkozta a francia gyártó ügyvezetője, Cyril Abiteboul. A szakember szerint a Red Bull idén bajnokesélyes lesz.

A Renault a 2017-es idényre gyakorlatilag teljesen áttervezte V6-os erőforrását, és bár a téli felkészülés nem ment zökkenőmentesen – a franciák erőforrásait használó versenyautókat ugyanis többször műszaki probléma hátráltatta –, alapvetően elmondható, hogy az új aggregát helytállt Barcelonában.

A Renault-nak főképp az energia-visszanyerő rendszer okozott problémákat, a gyártónál azonban optimisták. Cyril Abiteboul azt mondja, partnercsapatuk, a Red Bull a vb-címért harcolhat idén.

„Egyértelműen olyan helyzetben lesznek, hogy a bajnoki címért harcoljanak” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Ezt jól tudjuk, és mindent megteszünk azért, hogy lehetőséget adjunk nekik ehhez. És ez ott kezdődik, hogy az első versenytől kezdve megbízható motort adunk nekik.”

A Renault úgy tervezte, hogy a tavalyi erőforráshoz képest már télen 0,3 másodperces javulást érnek el, Abiteboul azonban elárulta, sikerül felülmúlni a várakozásokat a megbízhatóság tekintetében is.

„Azt gondolom, tartjuk a terveinket, sőt, egy kicsit talán túl is szárnyaltuk a várakozásainkat, ami a megbízhatóságot illeti. Egy teljesen új felépítésű motorral álltunk elő, nemcsak a belső égésű motor, hanem az energia-visszanyerő rendszer vonatkozásában is.”

„Ez óriási kihívás, főleg a megbízhatóság területén, de nincsenek meglepetések. Számítottunk arra, hogy lesz néhány probléma. A jó hír viszont az, hogy ezt nem a semmiért csináljuk, tehát próbálunk minél nagyobb teljesítményt kisajtolni.”

A Renault-nál egyelőre még kiértékelés alatt van az, hogy Ausztráliában milyen motorspecifikációval állnak rajthoz, hiszen egy szezonon belül autónként mindössze 4 erőforrás használható fel.

Hirdetés

„Bármi történhet Melbourne-ben – mindent megteszünk azért, hogy ezek jó dolgok legyenek. Hisszük, hogy kontroll alatt tartjuk a helyzetet, de ezek az erőforrások nagyon összetettek, ezért még jó néhány döntést meg kell hoznunk Melbourne előtt, melyek nemcsak az erősorrendre lehetnek hatással, hanem az is múlhat rajtuk, hogy eljutunk-e a célig Melbourne-ben, vagy sem.”

„Fontos összeszedettnek maradnunk, nem vehetünk készpénznek semmit.”

A Renault egyébként a Red Bullon kívül a Toro Rossót, illetve saját gyári csapatát látja el motorokkal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!