A Renault tudni akarja, mi van a Ferrari és az FIA bizalmas megállapodásában

Cyril Abiteboul (FRA) Renault Sport F1 Managing Director. French Grand Prix, Thursday 21st June 2018. Paul Ricard, France.
Fotó: Renault
Amint vége a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos krízisnek, szeretne válaszokat kapni a Ferrari és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bizalmas megállapodásával kapcsolatban a Renault.

Az FIA azt követően állapodott meg az olasz csapattal, hogy alapos vizsgálatnak vetette alá V6-os erőforrását. A szövetség – és néhány rivális csapat – azt gyanította, a Ferrari trükközik motorjával, bizonyítékokkal azonban nem tudott előállni.

Emiatt kötöttek végül egy „visszatartó erejű” megállapodást a Scuderiával – ennek részleteiről azonban semmit sem árultak el a rivális csapatoknak, akik érthető módon válaszokat követelnek.

Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke azt mondja, szeretnének válaszokat kapni az üggyel kapcsolatban – nem azért, mert változtatni akarnak a történteken, csupán szeretnének tisztán látni.

„Ez az ügy még a „korábbi világból” való, mégis olyasvalami, amit egy ponton kezelni kell majd” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos weboldalának nyilatkozva.

„Egy teljesen nyitott világban élünk. Nem a folyamat ellen szólalunk fel, csupán szeretnénk megtudni, hogy mi történt. Szeretnénk tudni, milyen legalitási aggályok merültek fel, és meg akarunk bizonyosodni arról, hogy távol maradunk a hasonló legalitási kérdőjelektől.”

„Nagyon egyszerű: én egy motorgyártó vagyok, és szeretnék megbizonyosodni arról, hogy az én motorommal nem merülnek fel ugyanezek a szabályossággal kapcsolatos kérdések. Persze kétlem. De azt gondolom, csak akkor van értelme, ha világosak a szabályok, és a döntések minden résztvevő számára egyértelműek. Mi ezt kérjük. Nem áll szándékunkban változtatni azon, ami történt. Csak szeretnénk tudni, hogy továbbléphessünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS