Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Renault tudni akarja, mi van a Ferrari és az FIA bizalmas megállapodásában

Amint vége a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos krízisnek, szeretne válaszokat kapni a Ferrari és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bizalmas megállapodásával kapcsolatban a Renault.

Az FIA azt követően állapodott meg az olasz csapattal, hogy alapos vizsgálatnak vetette alá V6-os erőforrását. A szövetség – és néhány rivális csapat – azt gyanította, a Ferrari trükközik motorjával, bizonyítékokkal azonban nem tudott előállni.

Emiatt kötöttek végül egy „visszatartó erejű” megállapodást a Scuderiával – ennek részleteiről azonban semmit sem árultak el a rivális csapatoknak, akik érthető módon válaszokat követelnek.

Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke azt mondja, szeretnének válaszokat kapni az üggyel kapcsolatban – nem azért, mert változtatni akarnak a történteken, csupán szeretnének tisztán látni.

„Ez az ügy még a „korábbi világból” való, mégis olyasvalami, amit egy ponton kezelni kell majd” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos weboldalának nyilatkozva.

„Egy teljesen nyitott világban élünk. Nem a folyamat ellen szólalunk fel, csupán szeretnénk megtudni, hogy mi történt. Szeretnénk tudni, milyen legalitási aggályok merültek fel, és meg akarunk bizonyosodni arról, hogy távol maradunk a hasonló legalitási kérdőjelektől.”

„Nagyon egyszerű: én egy motorgyártó vagyok, és szeretnék megbizonyosodni arról, hogy az én motorommal nem merülnek fel ugyanezek a szabályossággal kapcsolatos kérdések. Persze kétlem. De azt gondolom, csak akkor van értelme, ha világosak a szabályok, és a döntések minden résztvevő számára egyértelműek. Mi ezt kérjük. Nem áll szándékunkban változtatni azon, ami történt. Csak szeretnénk tudni, hogy továbbléphessünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!