A Renault túlzásnak tartja az eltiltást

A Renault jogi képviselője túlzottnak és igazságtalannak titulálta a francia alakulat eltiltásos büntetését a Fellebbviteli Bíróság mai meghallgatásán Párizsban. A csapat ügyvédje enyhébb büntetést remél.

A Renault jogi képviselője túlzottnak és igazságtalannak titulálta a francia alakulat eltiltásos büntetését a Fellebbviteli Bíróság mai meghallgatásán Párizsban. A csapat ügyvédje enyhébb büntetést remél.

“Az eset egy figyelmeztetésnél nem éremelt volna többet” – mondta a Renault ügyvédje, Ali Malek a bírósági meghallgatáson, a Reuters beszámolója szerint.

“A Renault szándékosan tett rosszat? Semmi nem történt. Egyedül a két szerelő tudta, hogy valami nem stimmel. A boxutca falán senki nem tudott arról, hogy valami probléma lenne, ahogy a versenyző sem.”

“Több szerencsétlen esemény egybeesése, de nem beszélhetünk szándékos törvénysértésről” – folytatta a szakember, aki nyomatékosította a bíróság előtt, hogy eltiltást általában olyan esetekben szoktak kiszabni, ha bizonyított a szándékos törvénysértés.

A stewardok még hazánkban büntették meg a Renault-t, amiért úgy engedte vissza a pályára Fernando Alonsót, hogy nem volt biztonságosan rögzítve jobb első kereke, ami menet közben el is szabadult.

A Renault azzal védekezett, hogy a szerelők nem tudták informálni a vezetést, mielőtt Alonso elvesztette volna egyik kerekét – ami persze nem mentség.

“Semmi kétség afelől, hogy ez egy súlyos eset volt” – mondta az FIA jogi képviselője, Paul Harris. “Az autót nem szabadott volna visszaengedni a pályára. A szerelők pedig a csapat alkalmazottai, így az ő ismeretük a csapat ismerete is egyben.”

“A Renault nem bújhat a helytelen munkafolyamatai mögé, hogy nem tudtak kommunikálni. Két rosszból nem lesz egy jó.”

A Renault csapatmenedzsere, Steve Nielsen azonban bízik a legjobbakban, és reméli, hogy a józanész fog diadalmaskodni. A szakember szerint is túlzás az eltiltás, nem beszélve arról, hogy Alonso hazai versenye következik, és sok rajongó csak miatta vett jegyet a hétvégi Európa Nagydíjra.

“Optimista vagyok azóta, hogy megkaptuk a büntetést. Úgy érezzük, a büntetés méltánytalan” – mondta Nielsen a Mail & Guardian c. lapnak. “Beismertük, hogy hibáztunk néhány dologban, de nem gondolom, hogy a büntetés mértéke összhangban lenne a bűntettel.”

“Mindenki tudni szeretné, hogy Alonso rajthoz állhat-e avagy sem Valenciában, hiszen szinte mindenki miatta akar kilátogatni a versenyre. Többek között miatta is van két spanyol futam a Forma-1-ben. A spanyolok nem is igazán érdeklődtek az F1 iránt, amíg színre nem lépett, ám most hatalmas népszerűségnek örvend.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!