A Renault úgy érzi, befogható a Mercedes - F1VILÁG.HU

A Renault úgy érzi, befogható a Mercedes

HIRDETÉS

A Renault F1 technikai igazgatója, James Allison biztos abban, hogy csapata hamarosan a Mercedes GP elé kerülhet, feltéve ha a továbbiakban is képes lesz olyan ütemben fejleszteni, ahogy az eddigi versenyeken.


A Renault F1 technikai igazgatója, James Allison biztos abban, hogy csapata hamarosan a Mercedes GP elé kerülhet, feltéve ha a továbbiakban is képes lesz olyan ütemben fejleszteni, ahogy az eddigi versenyeken.

Szinte mindenki egyetért abban, hogy a francia alakulat az év eddigi legnagyobb meglepetése, hiszen egy relatíve gyenge téli tesztszezon után, kiválóan kezdte a bajnokságot, és a tavalyi mélyrepülés után visszatért az élmezőnybe.

Robert Kubica már két alkalommal is felállhatott a dobogóra, mellyel a Renault jelenleg a négy élcsapat mögött, az ötödik helyen áll a gyártók versenyében, ám az elmúlt futamon a Mercedes GP, sőt a Ferrari versenyzőinél is gyorsabb volt az Isztambul Parkban.

Allison éppen ezért magabiztos a jövőt illetően, és úgy gondolja, hogy ha csapata tartani tudja azt a fejlesztési tempót, amit diktált az első hét versenyen, akkor hamarosan végleg megelőzheti a Mercedest, és felugorhat a negyedik helyre.

„Jelentős hátrányban kezdtük az évet a Mercedes GP-vel szemben, ám folyamatosan kerülünk közelebb hozzá” – mondta a szakember a csapat előzetesében.

„Robert először a Monte-Carlói Nagydíjon végzett mindkét Mercedes előtt az idei évben, de az egy különleges pálya, máshoz nem hasonlítható, így nem szolgáltat jó alapot. Viszont megnyugtató volt látni, hogy ott loholt a nyakukban az Isztambul Parkban.”

„Ez is bizonyítja, hogy mennyit fejlődtünk hozzájuk képest, és ha továbbra is tartani tudjuk ezt a fejlesztési tempót, akkor biztos vagyok abban, hogy hamarosan eléjük kerülhetünk” – folytatta Allison, aki szerint csapata egy újabb előrelépést tud tenni a hétvégén Kanadában.

„Úgy gondolom, hogy jó formában leszünk. A montreali pálya bizonyos tekintetben fekszik az autóinknak. A legtöbb kanyar lassú sebességű, és agresszíven kell használni a kerékvetőket, amiben jó az R30-as modell.”

„A pálya igencsak igénybe veszi a fékeket, de magabiztosak vagyunk, hogy még igen nagymennyiségű üzemanyaggal a fedélzeten is teljes erőbedobással támadni tudunk a pályán.”

Hirdetés

“További újítások kerülnek az autóba, és bízom abban, hogy sikerült előrelépést elérnünk Kanadában.”

Kubica is magabiztosan várja a hétvégi futamot, ahol élete első és eddigi egyetlen győzelmét aratta a Forma-1-ben, még 2008-ban a BMW Sauber színeiben.

„Úgy gondolom, hogy az autónk jól fog feküdni Montrealban, és biztos vagyok abban, hogy egy jó eredményt szerezhetünk” – mondta a lengyel pilóta. „Mindenképpen értékes pontokat akarok szerezni, ahogy azt eddig is tettem az egész évben, ami nagyon fontos a bajnoki pozíciónk szempontjából.”

„Remek lenne, ha meg tudnánk ismételni azt a teljesítményt, amit Monacóban mutattunk, és harcba szállhatnánk a dobogóért, de ha ez nem lehetséges, akkor arra fogok koncentrálni, hogy a lehető legtöbbet kihozzam az autóból, és minél több pontot szerezzek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!