A Renault úgy érzi, hogy elkaphatja a Mercedest - F1VILÁG.HU

A Renault úgy érzi, hogy elkaphatja a Mercedest

HIRDETÉS

A Renault technikai igazgatója, James Allison meg van győződve arról, hogy csapata képes lesz a Mercedes GP elé kerülni a következő versenyeken, miután kiválóan teljesített az idei első három megmérettetésen.


A Renault technikai igazgatója, James Allison meg van győződve arról, hogy csapata képes lesz a Mercedes GP elé kerülni a következő versenyeken, miután kiválóan teljesített az idei első három megmérettetésen.

A francia alakulat elégedett lehet az eddigi teljesítményével, hiszen már a szezon második futamán megszerezte idei első dobogós helyezését, és a négy élcsapat mögött egyértelműen a legerősebb.

Bár tisztában van azzal, hogy az időmérőn nem lesz könnyű dolguk, és ezen a területen még sokat kell javítaniuk, Allison szerint a versenyen igenis megfoghatják legközelebbi ellenfelüket, a Mercedest.

„Úgy gondolom, hogy ez sikerülhet, mert jelen állás szerint úgy tűnik, hogy csak az időmérőn vannak előttünk, míg a versenyen mi vagyunk előnyben, legalábbis ez derült ki számunkra a legutóbbi futamon Malajziában” – mondta a szakember a csapat hétfői előzetesében.

„Több újdonsággal készülünk a Kínai Nagydíjra, melyek között egy új fenéklemez és egy alternatív első szárny is szerepel. Bár ez talán nem lesz elég ahhoz, hogy az időmérőn megelőzzük a Mercedest, sikerülhet közelebb kerülni hozzájuk.”

„Ha pedig egy jó rajtot veszünk, és sikerül eléjük ugranunk, akkor azt gondolom, hogy a sebességünk meglesz ahhoz, hogy előttük is maradjunk” – folytatta Allison, aki szerint csapata agresszív fejlesztési programja meghozza majd a várt eredményt.

„Soha nem titkoltuk, hogy igen agresszíven fogjuk fejleszteni az autónkat a 2010-es évadban. Az agresszív fejlesztés azt takarja, hogy hatékony ötletekkel állunk elő, és azokat a lehető leghamarabb megpróbáljuk pályára vinni.”

„Az aerodinamikai fejlesztési rátánk minden eddiginél magasabb, duplája a tavalyinak. A gyárban is mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ötleteinket, és a legújabb fejlesztéseinket közel fele olyan gyorsan megvalósítsák, mint a tavalyi évben.”

A Renault eddig szárnyal, az év egyik legnagyobb meglepetése, hiszen a tavalyi gyengélkedés után már most jobb eredményeket ért el, mint egy éve.

Hirdetés

Robert Kubica az elmúlt két versenyen egy második és egy negyedik helyet gyűjtött be, és a csapat 14 ponttal van csak lemaradva a Mercedes mögött a konstruktőrök versenyében.

Allison éppen ezért elégedett, és elmondta, hogy csapata a maximumot kihozta az első három versenyből, és nem is állhatna jobban a negyedik futam előtt.

„Úgy gondolom, hogy mindent elértünk, amire reálisan számíthattunk, mert az eredmények túlszárnyalják az autó jelenlegi versenyképességét” – magyarázta. „Mindent kihoztunk a lehetőségekből, és számos kiváló eredményt elértünk, így jól kezdtük az idei szezont.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!