Szahíri Nagydíj

A Renault úgy érzi, hogy meggyőzte Alonsót

A Renault úgy érzi, hogy meggyőzte Alonsót

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell úgy gondolja, hogy csapata minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy meggyőzze Fernando Alonsót, hogy a következő idényben is velük maradjon.

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell úgy gondolja, hogy csapata minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy meggyőzze Fernando Alonsót, hogy a következő idényben is velük maradjon.

A francia nagyvállalat két év után ismét felállhatott a dobogó legmagasabb fokára a hétvégi Szingapúri Nagydíjon, ahol Fernando Alonso, a számára tökéletes időpontban pályára küldött biztonsági autónak köszönhetően, parádés győzelmet aratott.

Bár Alonso – akiért a BMW és a Honda is bejelentkezett már – továbbra sem tudja, hol folytatja pályafutását, Bell szerint a Renault eleget bizonyított ahhoz, hogy maradásra bírja Alonsót.

“Biztos vagyok abban, és abszolút őszintén mondom, hogy Alonso szívesebben ülne egy Ferrariban vagy egy McLarenben, és szíve mélyén már jövőre ott versenyezne” – mondta Bell az Autosportnak.

“Azonban úgy gondolom, hogy nem csak a pályán, hanem a gyárban elvégzett kemény munkánkkal is bizonyítottuk, hogy a csapat úton van az élmezőny felé. Az elmúlt időszakban elért eredményekkel, és a szervezettségünkkel is bizonyítottuk, hogy csapatunk komolyan gondolja a győzelmet.”

“Nem azért vagyunk itt, hogy a középmezőnyt erősítsük. Bízom benne, hogy eleget tettünk azért, hogy meggyőzzük arról, hogy maradjon. Szerintem sikerült, de soha nem lehet tudni.”

Bell továbbá azt is elmondta, hogy véleménye szerint az a fejlődés, amit csapata elért az R28-as modellel az idei évben, szintén mutatja, hogy készen állnak visszatérni a mezőny élére 2009-ben.

“Ha csak a szimpla számokat nézzük, akkor láthatjuk, hogy az időmérő második etapjában, a gyorsabb versenyzőnk és a leggyorsabb srác közti különbség folyamatosan csökkent. Ez a különbség több mint egy másodperc volt a szezonnyitón Melbourne-ben, ami mostanra négy tizedre csökkent” – magyarázta Bell.

“Szóval azt mondhatjuk, hogy komoly fejlődésen mentünk keresztül. Továbbra is ragaszkodunk céljainkhoz: a konstruktőrök versenyének negyedik helyén akarunk végezni, be akarunk ékelődni a BMW-k közé, és alkalmanként harcba akarunk szállni a dobogós helyezésekért.”

Arra a kérdésre, hogy mit gondol, képesek lehetnek-e harcban szállni a BMW Sauberrel a szezon hátralévő részében, Bell a következőket felelte: “Minden a pályától függ, de egy jó napon fel tudjuk venni velük a versenyt Fernandóval.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!