A Renault úgy érzi, megtarthatja Kubicát

A Renault vezetése bízik abban, hogy sikerül meggyőzniük Robert Kubicát, hogy jövőre is maradjon a csapatnál, jóllehet a Ferrari már ajánlatot tett a lengyelnek, aki Alonso csapattársa lehet 2011-ben.A Renault vezetése bízik abban, hogy sikerül meggyőzniük Robert Kubicát, hogy jövőre is maradjon a csapatnál, jóllehet a Ferrari már ajánlatot tett a lengyelnek, aki Fernando Alonso csapattársa lehet 2011-ben.

Kubica fantasztikusan kezdte az idei évet, már két dobogós helyezést szerzett, sőt a hétvégén megrendezett Monte-Carlói Nagydíjon harcban volt a Red Bullokkal a győzelemért, így egyesek úgy gondolják, hogy készen áll maradni a franciáknál.

Igen ám, de a Ferrari állítólag már előszerzősét kötött a lengyellel, és a Brit Nagydíj után a feleknek véglegesíteniük kell a kontraktust, ugyanis ez áll a megállapodásukban.

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier azonban elmondta, hogy szinte teljesen biztos abban, hogy Kubica a jövő évben is csapatukat erősíti majd, noha tisztában vannak azzal, hogy a Ferrari is kivetette hálóját a lengyel pilótára.

„Nagyon jól dolgozik a csapattal, és a csapatszellem is tetszik neki” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Úgy gondolom, hogy az új csomagunkkal, amit bemutatni tervezünk, illetve a jövőbeli terveinkkel, minden nagyon pozitívnak tűnik.”

„Folyamatosan informáljuk a terveinkről, és biztos vagyok abban, hogy mindez elég lesz ahhoz, hogy boldogan maradjon a csapattal.”

Boullier azt is elmondta, hogy véleménye szerint idei sikereik egyik kulcsa az, hogy kiváló a kapcsolat a versenyző és a csapat között.

„Korábban Alonso is nagyon jól passzolt a csapatba, és ugyanezt akarjuk most is” – folytatta. „Nagyon fontos, hogy a versenyző jól illeszkedjen a csapatba. Az alakulat komoly bajban volt, azonban az átszervezés nagyon jót tett neki, javult a csapaton belüli hangulat.”

„A csapat már nyert világbajnokságokat, így tudja, hogy miként kell versenyezni, és mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen, illetve egy ütőképes autót rakjon össze. Aztán pedig a kémia a versenyzőkkel, plusz az eredmények, komoly löketet adnak, és mindent kihoznak a csapatból.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!