Friss hírek

A Renault úgy örül Ricciardo érkezésének, mint Alonso vb-címeinek

Olyan feltüzelten várják a 2019-es szezont a Renault csapatának tagja Daniel Ricciardo érkezése miatt, mint akkor, amikor Fernando Alonso bajnoki címeket nyert a csapattal.

Olyan feltüzelten várják a 2019-es szezont a Renault csapatának tagja Daniel Ricciardo érkezése miatt, mint akkor, amikor Fernando Alonso bajnoki címeket nyert a csapattal.

Mindezt Cyril Abiteboul, a francia istálló főnöke nyilatkozta a minap, aki elárulta, fantasztikus pillanat volt, amikor közölhette csapatával, hogy Ricciardo náluk folytatja az új szezonban.

Az ausztrál versenyző a Red Bulltól érkezik a Renault-hoz, ahol Nico Hülkenberg csapattársa lesz majd.

„Nyilvánvalóan óriási megkönnyebbülés volt, fantasztikus hír – és az, ahogy mindezt fogadták a viry-i és az enstone-i gyárakban, lenyűgöző volt” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Számítottam azért valamire, de nem olyasmire, aminek végül szemtanúja lettem. Fantasztikus pillanat volt. Soha nem láttam még ilyen reakciót a két gyárunkban. A bajnoki címekre emlékeztetett, amiket Fernando Alonsóval nyertünk 2005-ben és 2006-ban.”

„Nem nyertünk semmit, de az az érzés van bennünk, hogy sínen vagyunk ahhoz, hogy nyerjünk valamit.”

Abiteboul azt mondja, extra nyomást helyez a Renault-ra az, hogy egy futamgyőztes pilóta érkezik a csapathoz.

„Most már úgy érezzük, kötelezettség, hogy előálljunk egy olyan motorral és kasztnival, ami képes arra, amit ez a srác megérdemel. Kötelezettségünk van a Renault-val, a szponzorainkkal, a rajongóinkkal, és a Renault-brand örökségével szemben, mert nem akarok csalódottságot és frusztrációt látni a szemekben a következő két évben.”

„Nem akarom azt érezni, amit a McLarennek kellett éreznie Fernandóval az elmúlt pár évben.”

A Renault főnöke azt mondja, Ricciardo tisztában van a csapat jelenlegi képességeivel, és nincsenek irreális elvárásai.

„Világosan megmondtam Danielnek, hogy amennyiben egy olyan csapatra számít, ami egy kulcsrakész szervezet kifinomult autóval, ahol minden készen áll, neki pedig csak fantasztikusan kell vezetnie, akkor máshova kell mennie.”

„Mondtam neki, hogy mi még a fejlődés folyamatában járunk, épülünk, és nemcsak a vezetéssel kell hozzátennie a csapathoz. Azt várjuk tőle, hogy egyfajta nagykövet legyen, egy vezető, és tapasztalatával és szakértelmével segítse a csapatot.”

„Rengeteg új összetevőnk van a csapatban, sok új szakember, de most szükségünk van arra a bizonyos extra szikrára. És szerintem tetszeni fog neki ez a kihívás.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!