Friss hírek

A részvényesek kezében a McLaren-főnök jövője

A McLaren újdonsült csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy lemond posztjáról, melyet mindössze egy hónappal ezelőtt vett át Ron Dennistől.

A McLaren újdonsült csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy lemond posztjáról, melyet mindössze egy hónappal ezelőtt vett át Ron Dennistől.

Mindez azok után fordult meg a fejében, hogy a McLaren egy újabb kínos botrány kellős közepébe csöppent, ugyanis kiderült, hogy félrevezette a sportfelügyelőket az Ausztrál Nagydíjon, amiért Lewis Hamiltont utólag ki is zárták a versenyből, és aminek folyományaként felfüggesztették állásából Dave Ryan sportigazgatót.

Whitmarsh a hétvégi Maláj Nagydíjon bocsánatot kért a történtekért, különösen azért, mert nem kezelte jól a helyzetet, és múlt csütörtökön még határozottan azt állította, nem hazudott csapata, ami – mint kiderült – nem volt igaz.

A brit szakember, aki egy hónappal ezelőtt vette át a csapatvezetői pozíciót elődjétől, Ron Dennistől, azt is elmondta, hogy komolyan elgondolkodott azon, hogy lemond tisztségéről, ám hozzátette, jövője a McLaren részvényeseinek a kezében van.

“Nos, ha azt mondanám, hogy nem gondolkodtam el a jövőmön, akkor nem mondanék igazat, mert ilyen időkben, mint a mostani, azt kell nézned, miként tudod a sport javát szolgálni, és ezek a dolgok nem azok” – mondta a szakember még a hétvégén.

“Továbbá azt is szem előtt kell tartanod, hogy mi a legjobb a céged és a csapat számára. Ez pedig nem volt egy túlságosan jó tapasztalás számomra. Ilyennel nem is találkoztam még a sportban eltöltött húsz évem során.”

“Hosszú távon mindenképpen elgondolkodhatok a jövőmön. Természetesen ez nem egy önálló elhatározás, a csapat részvényeseinek kell átgondolniuk a helyzetet, és döntést hozniuk annak fényében, hogy mi a legjobb a csapatnak” – folytatta Whitmarsh.

“Ezen a héten nem fogok lemondani. Mindenképpen ki kell vizsgálnunk azt, miként kerülhettünk ilyen helyzetbe, tanulnunk kell a hibáinkból, és bizonyosságot kell szereznünk arról, hogy többé nem fordul elő ilyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!