A rivális csapatok megkérdőjelezik a Mercedes ötletét

Fotó: F1VILÁG
Hungaroring, In-season testing, Day 2 George Russell Mercedes

Nem különösebben értenek egyet a Mercedes-főnök Toto Wolff véleményével a rivális csapatfőnökök – a szakember egy harmadik autót indítana a Forma-1-ben a fiataloknak, ám a Red Bull szerint annak gyakorlati megvalósítása nagyon nehéz lenne.

Wolff az Olasz Nagydíj hétvégéjén, Monzában fakadt ki: újságíróknak – köztük az F1VILÁG munkatársainak – nyilatkozva azt mondta, nagyon frusztráló, hogy képtelenek lehetőséget biztosítani juniorjaiknak a Forma-1-ben. A szakember szerint a jó megoldás az lenne, ha indíthatnának egy harmadik autót is a versenyeken, melyekbe ifjú tehetségeiket kellene kötelezően beültetniük.

A harmadik autók indításának lehetősége korábban már többször is szóba került, megvalósításig azonban végül soha nem jutott el az elképzelés.

„Ez egy érdekes ötlet” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„De gyakorlati szempontból háromautós csapatokat üzemeltetni nagyon komplikált dolog – például az olyan dolgok miatt, mint a bokszkiállások.”

„A koncepció érdekes, de amit elérkezünk a gyakorlati részéhez, nagyon-nagyon bonyolulttá válik. Nem hiszem, hogy a középmezőnyben nagyon örülnének neki.”

A kisebb csapatok leginkább amiatt aggódnak, hogy amennyiben megvalósulna az elképzelés, úgy már nem a 7., hanem a 10. helyért tudnának csak harcolni.

„Mi nem támogatnánk a háromautós csapatokat” – mondta Claire Williams, a Williams csapatfőnök-helyettese a Motorsport.com kérdésére.

„Most vannak csapatok, amelyek már együttműködnek, és aztán lennének háromautós csapatok. Hova vezet ez? Egy újabb lépés a rossz irányba.”

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown azt mondja, neki tetszik az ötlet, de szerinte is nagyon nehéz lenne megvalósítani.

„Tetszik a háromautós csapatok ötlete, de hogyan oldanánk meg?” – tette fel a kérdést a szakember.

„A rajtrácson van ugyan hely, de nem mindenkinek. Bizonyos versenyeken meg lehetne oldani, de egyenlően és fair módon kellene megvalósítani.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!