A rivális csapatok megkérdőjelezik a Mercedes ötletét - F1VILÁG.HU

A rivális csapatok megkérdőjelezik a Mercedes ötletét

HIRDETÉS
Hungaroring, In-season testing, Day 2 George Russell Mercedes

Nem különösebben értenek egyet a Mercedes-főnök Toto Wolff véleményével a rivális csapatfőnökök – a szakember egy harmadik autót indítana a Forma-1-ben a fiataloknak, ám a Red Bull szerint annak gyakorlati megvalósítása nagyon nehéz lenne.

Wolff az Olasz Nagydíj hétvégéjén, Monzában fakadt ki: újságíróknak – köztük az F1VILÁG munkatársainak – nyilatkozva azt mondta, nagyon frusztráló, hogy képtelenek lehetőséget biztosítani juniorjaiknak a Forma-1-ben. A szakember szerint a jó megoldás az lenne, ha indíthatnának egy harmadik autót is a versenyeken, melyekbe ifjú tehetségeiket kellene kötelezően beültetniük.

A harmadik autók indításának lehetősége korábban már többször is szóba került, megvalósításig azonban végül soha nem jutott el az elképzelés.

„Ez egy érdekes ötlet” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„De gyakorlati szempontból háromautós csapatokat üzemeltetni nagyon komplikált dolog – például az olyan dolgok miatt, mint a bokszkiállások.”

„A koncepció érdekes, de amit elérkezünk a gyakorlati részéhez, nagyon-nagyon bonyolulttá válik. Nem hiszem, hogy a középmezőnyben nagyon örülnének neki.”

A kisebb csapatok leginkább amiatt aggódnak, hogy amennyiben megvalósulna az elképzelés, úgy már nem a 7., hanem a 10. helyért tudnának csak harcolni.

„Mi nem támogatnánk a háromautós csapatokat” – mondta Claire Williams, a Williams csapatfőnök-helyettese a Motorsport.com kérdésére.

„Most vannak csapatok, amelyek már együttműködnek, és aztán lennének háromautós csapatok. Hova vezet ez? Egy újabb lépés a rossz irányba.”

Hirdetés

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown azt mondja, neki tetszik az ötlet, de szerinte is nagyon nehéz lenne megvalósítani.

„Tetszik a háromautós csapatok ötlete, de hogyan oldanánk meg?” – tette fel a kérdést a szakember.

„A rajtrácson van ugyan hely, de nem mindenkinek. Bizonyos versenyeken meg lehetne oldani, de egyenlően és fair módon kellene megvalósítani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!